Շատ բուրավետ, փարթամ և փափուկ խնձորով Անզուգական կարկանդակ, այն պատրաստվում է շատ ավելի հեշտ, քան դասական շառլոտը, բայց շատ ավելի հաջող է ստացվում։
Անզուգական կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 4 հատ
_Շաքարավազ 180 գր
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Կարագ 100 գր
_Կաթ 200 մլ
_Ալյուր 380 գր
_Փխրեցուցիչ 1,5 գր
_Խնձոր 4-5 հատ
Փշրանքներ պատրաստելու համար
_Ալյուր 25 գր
_Շաքարավազ 25 գր
_Կարագ 15 գր
_Նուշի թերթիկներ՝ ցանելու համար
Անզուգական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը խառնել շաքարավազի և վանիլինի հետ, հարել հարիչով, մինչև փարթամ ու հարթ լինի:
_Ավելացնել թթվասերն ու հալած կարագը, հարել։
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ, լցնել զանգվածի մեջ և ստանալ թանձր ու միատարր խմոր։
_Խնձորները մանր կտրատել և խառնել խմորի հետ։
_Փշրանքների համար շաքարավազը կարագով և ալյուրով տրորել։
_Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, յուղ քսել, խմորը լցնել և հարթեցնել։
_Ցանել փշրանքները և դնել ջեռոցը:
_Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մոտ 35 — 40 րոպե, ըստ ջեռոցի:
_Թողնել սառչի և մատուցել։
Այն ավելի շատ նման է տորթի, խոնավ, քնքուշ և բուրավետ, ամենևին չի փշրվում, երբ կտրվում է մասերի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ