Պատրաստեք համեղ, Արագ Տորթ, եթե հոգնել եք բարդ և թանկարժեք տորթերի բաղադրատոմսերից:
Եկեք կոտրենք կարծրատիպերը, կան նաև տնտեսող, համեղ աղանդերի բաղադրատոմսեր ցանկացած միջոցառման համար։ Մենք կխոսենք պատրաստման նման եղանակներից մեկի մասին։
Արագ Տորթ. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 5 հատ
_ ջուր — 100 մլ
_ շաքարավազ — 150 գ
_ ընկույզ — 40 գ
_ եփած խտացրած կաթ — 300 գ
_ ալյուր — 130 գ
_ մասկարպոնե — 500 գ
_ աղ — 1 պտղունց
_ վանիլի էքստրակտ — 1 թեյի գդալ
Արագ Տորթ. Պատրաստման եղանակը
_ Սկզբում ընկույզը թեթև տապակել միջին ջերմության վրա, մինչև ոսկե դարչնագույնը: Այս բաղադրատոմսի համար կարող եք վերցնել ցանկացած տեսակի ընկույզ՝ նուշ, պիստակ, ընկույզ։ Տապակած ընկույզը բլենդերով մանրացնել:
_ Սպիտակուցները բաժանել դեղնուցներից և լցվում տարբեր ամանների մեջ։
_ Սպիտակուցները հարել մինչև սպիտակ փրփուրը, ապա լցնել 100 գրամ շաքարավազ։
_ Շարունակել հարել սպիտակուցային խառնուրդը մինչև կրեմի թանձրությունը:
_ Ավելացնել դեղնուցներն ու վանիլի էքստրակտը, հարել հարիչով, մինչև հարթ լինի։ Խառնել նաև ընկույզի փշրանքները։
_ Մաղած ալյուրը լցնել զանգվածի մեջ՝ աստիճանաբար բահիկով խառնելով խմորը։
_ Պատրաստել ջեռոցի տապակ 30×40 սմ, դրա վրա յուղաթուղթ դնել։
_ Խմորը լցնել տապակի մեջ՝ հավասարաչափ տարածելով այն։
_ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե թխել բիսկվիթը։
_ Այնուհետև թող այն սառչի, կտրել երեք հավասար մասերի։
_ Ներծծման համար 50 գրամ շաքարավազը խառնել ջրի հետ, քաղցր հեղուկը կաթսայի մեջ հասցնել եռման, ապա սառեցնել։
_ Առանձին տարայի մեջ խառնել Մասկարպոնեն և խտացրած կաթը բահիկով, պետք է համասեռ զանգված ստացվի։
_ Յուրաքանչյուր բիսկվիթի կտորը թրջել շաքարաջրով։
_ Այնուհետև վրան դնել երկու գդալ կրեմ՝ հավասարաչափ քսել մակերեսին։
_ Երեք կտորներով տորթ հավաքել, կողքերին կրեմ քսելով։
_ Մնում է միայն աղանդերը զարդարել։
Կարող եք օգտագործել ընկույզներ, կրեմ կամ մրգերի կտորներ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ տորթ Էսթերխազի