Արքայական տորթ առանց ալյուրի. Համեղ տորթի անսովոր և եզակի բաղադրատոմս

Արքայական տորթ առանց ալյուրի ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Արքայական տորթ առանց ալյուրի. Համեղ տորթի անսովոր և եզակի բաղադրատոմս: Այն անհավատալիորեն համեղ է, այն նման է ընկույզով և շոկոլադե կրեմով բեզեի: Բոլոր բաղադրիչները շատ պարզ են:

Դուք և ձեր հյուրերը կսիրահարվեք այս բաղադրատոմսով պատրաստված տորթին հենց առաջին իսկ համտեսից:

Արքայական տորթ առանց ալյուրի

Արքայական տորթ առանց ալյուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Խմոր

  • Սպիտակուց 10 հատ
  • Շաքարի փոշի 240 գ
  • Օսլա 2 ճաշի գդալ
  • Ընկույզ 400 գր

Կրեմ

  • Դեղնուց 10 հատ
  • Շաքարի փոշի 160 գ
  • Կարագ 200 գ
  • 100 մլ կաթ
  • Կակաո 1 ճաշի գդալ

Արքայական տորթ առանց ալյուրի

Արքայական տորթ առանց ալյուրի. Պատրաստման եղանակը

  1. Առանձնացնել ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներից, առայժմ դեղնուցները մի կողմ դնել: Սպիտակուցների մեջ լցնել շաքարավազը, խառնել, ապա հարել հարիչով, նախ ցածր արագությամբ, ապա մեծ արագության տակ, հարել մինչև ամուր փրփուր ստացվի:
  2. Դրանից հետո օսլան լցնել սպիտակուցների մեջ և զգույշ շարժումներով խառնել, դրա համար օգտագործեք միայն բահիկ, հակառակ դեպքում խմորը չի ստացվի:
  3. Այժմ լցնել նախապես բոված և մանրացված ընկույզը, կրկին նրբորեն խառնել:
  4. Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և խմորը դնել դրա վրա փոքր մասերով, հավասարապես բաշխել այն ամբողջ մակերևույթի վրա: Թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 45 րոպե:
  5. Դրանից հետո պատրաստված շերտը դնել յուղաթղթի վրա և պոկել այն թերթիկը, որի վրա թխվել էր: Այս վիճակում թողնել, մինչև ամբողջովին սառչի, դրանից հետո կտրել եզրերը և բաժանել երեք հավասար մասերի:
  6. Այժմ անցնենք կրեմին, դրա համար դեղնուցներին ավելացնել շաքարի փոշի, խառնել, ապա հարել հարիչով 5 րոպե: Դրանից հետո լցնել տաք կաթը մի քանի մասոով, խառնել բահիկով:
  7. Կրեմը լցնել տապակի մեջ, եփել հնարավոր ամենացածր կրակի վրա ՝ անընդհատ խառնելով:
  8. Եփել այնքան որ թանձրանա, պետք չէ եռացնել: Լցնել խորը ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով, այնպես, որ կպչի մակերեսին, թողնել ամբողջովին սառչի:
  9. Այժմ հարել կարագը և այն ավելացնել կրեմին, լցնել կակաոն, խառնել: Կրեմը պատրաստ է:
  10. Մնում է տորթը հավաքել, սկզբում դնել շերտը, այնուհետև քսել կրեմի շերտ, ապա կրկին տորթի շերտ և կրեմի շերտ: Այսպես շարունակել այնքան ժամանակ, քանի դեռ չենք սպառվել բաղադրիչները: Վերջին շերտը կրեմ է, որի վրա կարելի է ցանել տորթերի մնացորդներից փշրանքներ և քերել մի փոքր շոկոլադ:

Արքայական տորթ առանց ալյուրի

Առանց ալյուրի արքայական տորթը պատրաստ է: Գեղեցիկ և հոյակապ տորթ, սա իսկական համի երանություն է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Շքեղ տորթ Պրահա

Խնդրում ենք Գնահատեք