Արևելյան տորթ Նապոլեոն թխելու հեշտ եղանակ ենք առաջարկում:
Անկախ նրանից, թե որքան ենք ջանում հետևել առողջ սննդակարգի սկզբունքներին, մենք միշտ էլ քաղցր ենք ուզում: Այնպես որ, համեղ կրեմով տորթերը հավերժ գոյություն կունենան։
Քանի որ քաղցր ուտելու ցանկությունը միշտ մեծ է, փորձենք թխվածքներն ավելի քիչ վնասակար դարձնել։
Արևելյան տորթ Նապոլեոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շաքարավազ 1,5 բաժակ
_Քրքում 0,5 թեյի գդալ փոշի
_Ձու 2 հատ
_Աղացած հիլ 0,5 թեյի գդալ
_Շերտավոր խմոր 500 գր
_Կարագ 300 գր
_Կաթ 2 բաժակ
_Ալյուր 100 գր
Արևելյան տորթ Նապոլեոն. Պատրաստման եղանակը
_Կաթսայի մեջ խառնել կաթը, կես բաժակ շաքարավազը, 2 ձուն և ալյուրը։
_Դնել կրակի վրա և հասցնել եռման աստիճանի՝ հարելով, կրակից վերցնել, թողնել սառի։
_Փափկած կարագը հարել մնացած շաքարով և համեմունքներով։
_Խառնել սառեցված զանգվածին, հարել հարիչի միջին արագությամբ, 2 րոպե։
_Խմորը գրտնակել 3-4 մմ հաստությամբ, կտրել հավասար ուղղանկյուններ:
_Յուրաքանչյուր կտորը ծակծկել պատառաքաղով, թխել 200 °C ջերմաստիճանում, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Թողնել սառչի և ստացված կրեմը քսել յուրաքանչյուրի վրա՝ շերտերը շարել իրար վրա:
_Վերին շերտին կրեմ քսել, ցանել խմորի փշրանքներով և դնել սառը տեղում 2 ժամ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նապոլեոն Տորթ շատ համեղ և ճոխ թխվածք