Բալի մուրաբա. Այս եղանակով եփելիս գույնը չի մգանում

Բալի մուրաբա Պահածոներ

Ես միշտ ճիշտ բալի մուրաբա եմ պատրաստում այսպես: Գույնը մնում է վառ ու հագեցած, իսկ համն՝ աննկարագրելի։

Սա իմ ընտանիքի ամենասիրելի մուրաբան է, մենք միշտ հավաքվում ենք մի բաժակ թեյի խմելու և հաճույքով ուտում այս քաղցրությունը։

Բալի մուրաբա

Բալի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Բալ 3 կգ

_Շաքարավազ 2,7 կգ

_Ջուր 300 մլ

Բալի մուրաբա

Բալի մուրաբա
Բալի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Վերցնել բալը, հանել պոչերը, մի քանի անգամ մանրակրկիտ լվանալ հատապտուղը հոսող ջրի տակ։

_Այնուհետև վերցնել մեծ էմալապատ տարա, լցնել շաքարավազը, ավելացնել ջուրը, ամեն ինչ լավ խառնել:

_Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման աստիճանի, սպասել, որ շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։

_Այժմ մենք լցնել բալը, անընդհատ խառնելով, եփել բարձր ջերմության վրա: Երբ սկսի եռալ, պետք է հեռացնել փրփուրը։

_Եփել ուժեղ կրակի վրա 25-30 րոպե։

_Վերցնել կրակից և հեռացնել մնացած փրփուրը:

_Թողնել մինչև ամբողջովին սառչի։

_Մուրաբան լցնել մաքուր և չոր բանկաների մեջ։

_Կափարիչներով ամուր փակել։

Բալի մուրաբա

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա կոնյակով առանց եփելու

Խնդրում ենք Գնահատեք