Ես միշտ ճիշտ բալի մուրաբա եմ պատրաստում այսպես: Գույնը մնում է վառ ու հագեցած, իսկ համն՝ աննկարագրելի։
Սա իմ ընտանիքի ամենասիրելի մուրաբան է, մենք միշտ հավաքվում ենք մի բաժակ թեյի խմելու և հաճույքով ուտում այս քաղցրությունը։
Բալի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բալ 3 կգ
_Շաքարավազ 2,7 կգ
_Ջուր 300 մլ
Բալի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել բալը, հանել պոչերը, մի քանի անգամ մանրակրկիտ լվանալ հատապտուղը հոսող ջրի տակ։
_Այնուհետև վերցնել մեծ էմալապատ տարա, լցնել շաքարավազը, ավելացնել ջուրը, ամեն ինչ լավ խառնել:
_Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման աստիճանի, սպասել, որ շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։
_Այժմ մենք լցնել բալը, անընդհատ խառնելով, եփել բարձր ջերմության վրա: Երբ սկսի եռալ, պետք է հեռացնել փրփուրը։
_Եփել ուժեղ կրակի վրա 25-30 րոպե։
_Վերցնել կրակից և հեռացնել մնացած փրփուրը:
_Թողնել մինչև ամբողջովին սառչի։
_Մուրաբան լցնել մաքուր և չոր բանկաների մեջ։
_Կափարիչներով ամուր փակել։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա կոնյակով առանց եփելու