Բալի պովիդլո. Ամենահամեղ ու թթվաշ պովիդլոն, որ ձմռան երեկոների թեյի սեղանը կլցնի համով ու գույնով:
Երբ սիրում եք բալը, ցանկություն է առաջանում այն շատ պահեստավորել: Ձմռան համար փորձում ենք պահպանել բոլոր հնարավոր տարբերակներով:
Սառնարանը անսահմանափակ չէ, իսկ սառցարան ոչ բոլորն ունեն, այնպես որ առաջարկում ենք բալի պովիդլո պատրաստել: Այն շատ համեղ է, անուշաբույր, և ամենակարևորը `առողջարար: Այս պովիդլոյի մեջ օգտագործվում է նվազագույն շաքար, բայց այդքանն էլ բավարար է:
Բալի պովիդլո. Բաղադրիչները
- Բալ 1 կգ
- Շաքար 200 գրամ
Բալի պովիդլո. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
- ՈՒշադիր ու մանրամասն լվանալ բալը:
- Դրանից հետո հանել կտերն ու պոչերը:
- Կտահան բալի պտղամիսը լցնել էմալապատ թասի կամ կաթսայի մեջ, որում այնուհետև պատրաստելու եք բալի պովիդլոն, մի կորցրեք բալի հյութի թանկարժեք կաթիլները:
- Պատրաստի հատապտուղներին ավելացնել մի քիչ ջուր և պատրաստել ցածր ջերմության վրա ՝ անընդհատ խառնելով, մինչև զանգվածը թանձրանա բուն ծավալի մեկ քառորդով:
- Բալի պովիդլոն պատրաստ լինելուց առաջ ավելացնել շաքարավազը և եփել ևս 5-10 րոպե:
- Պատրաստի ջեմը լցնել նախապես ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակել կափարիչով:
Այս քայլերից հետո բալի պովիդլոն պատրաստ է: Պովիդլոն կարող եք օգտագործել կարկանդակներ պատրաստելու համար, կամ ուղղակի հացի վրա քսել և ուտել: Մեր բաղադրատոմսով պահածոն միշտ շատ համեղ է ստացվում: Խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել:
Բալի պովիդլոն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: