Եթե որևէ հաճելի առիթ ունեք կամ մեծ ընկերության խնջույք է նախատեսվում, ապա առաջարկում ենք թխել բալով տորթ` պարզ բաղադրատոմսով: Ես պատրաստում եմ այն շատ հաճախ:
Բալի շերտով տորթը, թթվասերի նուրբ կրեմով պատրաստվում է շատ պարզ, ստացվում է բավական մեծ չափերով:
Եթե գործի դնեք ձեր երևակայությունը և զարդարեք տորթը, ապա նման նրբությունը հիանալի հյուրասիրություն կլինի տոնական սեղանին:
Բալով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Առաջին շերտը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_Բալ 800 գ
_Ձու 1 հատ
_Ալյուր մոտ 300 — 350 գ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Շաքար 90 գ
_Կարագ 200 գ
Երկրորդ շերտը պատրաստելու համար պետք է
_Ձու 5 հատ
_Շաքար 180 գ
_Ալյուր 130 գ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
Կրեմ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է
_Յուղալի թթվասեր 2 լ
_Շաքարավազ 250 գ
_Թթվասերի կամ սերուցքի խտացուցիչ
Վերցրեք ձևամանը 30×20 սմ:
Հատապտուղները կարելի է վերցնել թարմ կամ սառեցված վիճակում:
Բալով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի և քերած կարագի հետ, զանգվածը վերածել փշրանքների:
_Ավելացնել ձու կամ 1 գդալ թթվասեր, շաքարը:
_Խառնել, ստանալ փափուկ խմոր, գուցե ձեզ մի փոքր ավելի ալյուր անհրաժեշտ լինի: Բայց մի չափազանցեք, որպեսզի զանգվածը չպնդանա:
_Դնել խմորը ձևամանի մեջ և ձևավորել կողմերը:
_Ձվերը հարել աղով մինչև փրփրեն:
_Ավելացնել շաքարավազ և հարել մինչև սպիտակեն:
_Զանգվածը լցնել խմորով կաղապարի մեջ:
_Վրան լցնել բալը, պարզապես նախապես պետք է քամել, որպեսզի ավելի քիչ հյութ լինի:
_Շերտը թխել 25 րոպե 180 աստիճանով:
_Տորթի երկրորդ շերտի համար ձվերը խառնել աղի հետ, հարել, ավելացնել շաքարավազը, էլի հարել և ավելացնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը:
_Նույնպես թխել 20-25 րոպե 180 աստիճանով:
_Թթվասերը հարել շաքարի փոշու հետ և եթե կրեմը ջրիկ է մնում, պետք է ավելացնել խտացուցիչ:
_Հարթեցնել շերտերի կողմերը՝ կտրելով անհավասարությունները:
_Ձևավորել տորթ՝ կրեմը քսելով շերտերի վրա, քսել տորթի վերևի մասը և կողմերը:
_Կրեմի վրա ցանել մնացորդների փշրանքներ, այն մեկ գիշեր թողնել սառնարանում:
Բալով տորթը պատրաստ է, այն ստացվում է բավարար խոնավ ու նուրբ, և եթե զարդարեք օրիգինալ ձևով, ապա կստանաք շքեղ դեսերտ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Լակոմկա