Անյուղ բանանով թխվածքաբլիթներ համեղ և արագ թխվող քաղցրավենիքը կուրախացնի փոքրիկներին:
Բանանով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բանան 1 հատ
_Հեղուկ մեղր 2 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Վանիլին 1/2 թ/գդ
_Ալյուր 2 — 2,5 բաժակ
_Կիտրոնի չոր աղացած կեղև 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 1/2 բաժակ
Բանանով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Բանանը պատառաքաղով լավ տրորել, ավելացնել մեղրն ու ձեթը և դնել ջրային բաղնիքի վրա։
_Անընդհատ խառնելով՝ խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի, բայց չեռացնել։
_Հենց զանգվածը սկսում է եռալ, վերցնել կրակից (պետք կլինի մոտ 5 րոպե)։
_Լցնել սոդան և խառնել, ապա ավելացնել վանիլինն ու կիտրոնի կեղևի փոշին:
_Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնելով հունցել փափուկ, մի փոքր կպչուն խմոր (նախ թիակով, ապա ձեռքերով), դնել տոպրակի մեջ և կես ժամով թողնել սառնարանում։
_Այնուհետև խմորը հանել, այն այլևս չի կպչի ոչ ձեռքերին, ոչ սեղանին, գրտնակել 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտով և կտրատել ձեր նախընտրած ձևերով։
_Դասավորել յուղաթուղթ փռած ջեռոցի տապակի վրա, վրան քսել ջուր կամ թեյ և շաքար ցանել։
_12-15 րոպեով դնել նախապես 200°C տաքացրած ջեռոցը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մղրով շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթներ