80-90-ականներին տնային տնտեսուհիները սիրով էին թխում Բանանով թխվածք, քանի որ այն մատչելի ու համեղ է։
Թխվածքն արագ է թխվում և ծախսում է ձեր էներգիայի նվազագույնը: Այս կարկանդակի բոլոր մասերը պարզապես չափվում են գդալներով:
Բանանով թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ձու 3 հատ
_Բանան 1 հատ
_Աղ մի պտղունց
_Ալյուր 6 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Սպիտակաձավար 3 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 3 ճաշի գդալ
Բանանով թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել ձվերը, աղը և շաքարը, մինչև զանգվածը լիովին լուծվի:
_Ձվի զանգվածի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթը, խառնել։
_Խառնուրդին ավելացնել թթվասերը, նույն կերպ խառնել։
_Այնուհետև ավելացնել սպիտակաձավարը, խառնել և թողնել 15 րոպե ուռչի։
_Փխրեցուցիչը խառնել ալյուրի հետ, մաղել։
_Այնուհետև խառնել ձվի խառնուրդը, որպեսզի սպտակաձավարը բարձրանա վերև:
_Ալյուրը լցնել այս ձվային խառնուրդի մեջ։
_Նախապես պետք է բանանը մանր կտրատել կամ քերիչով մանրացնել։
_Բանանն ալյուրի հետ խառնել, լցնել ձվի զանգվածով ամանի մեջ և ամեն ինչ լավ խառնել, մինչև հարթվի։
_Թխելու տարայի մեջ յուղաթուղթ դնել, խմորը լցնել մեջը և հարթեցնել։
_Ցանկալի է, որ ձևամանը 20 սմ տրամագծով լինի։
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և 25 րոպե թխվի։
Այժմ դուք կարող եք վայելել համեղ բանանով կարկանդակ, որը կարելի է թխել թեկուզ ամեն օր:
Խորհուրդ ենք տալիս խմորեղենն անմիջապես չհանել, այլ սպասել 10 րոպե, մինչև այն սառչի ձևամանի մեջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ