Բանանով կեքսեր. Փափուկ, համեղ նրբություն
Նախկինում ես մի քանի անգամ փորձել եմ բանանի կեքս թխել, բայց դա միանգամից չստացվեց՝ կամ ես այն չափազանց քաղցր էի անում, կամ խմորը չէր բարձրանում: Ես որոշեցի բանանով թխվածքի թեման ընդմիշտ փակել ինձ համար: Հետևաբար, երբ ընկերուհիս պատմեց իր խոհարարական հայտնագործության մասին, ես նույնիսկ ոգևորված չէի:
Բայց այն թխելու հարցում հետաքրքրվելու համար հարկավոր չէր նույնիսկ փորձել: Պարզապես նայեք այս աղանդերին: Իհարկե, բանանով գեղեցիկ, եթերային աղանդերն իր ամբողջ տեսքով գայթակղում է փորձել մի կտոր, կամ նույնիսկ ուտել ամբողջը: Ինչպես հետո պարզվեց, այն պատրաստվել է նաև հետաքրքիր բաղադրատոմսի համաձայն:
Բանանով կեքսեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բանան 2 հատ
- Ձու 3 հատ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- Շաքար 1 ճաշի գդալ
- Շագանակագույն շաքար 1 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 400 գ
- Ձիթապտղի յուղ` ըստ ճաշակի
- Չամիչ` ըստ ցանկության
- Խմորիչ 15 գ
- Դեղնուց 1 հատ
- Քնջութ` ըստ ճաշակի
Բանանով կեքսեր. Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել բանանները և դնել դրանք ամանի մեջ: Ձուն թեթևակի հարել ձիթապտղի յուղի մի կաթիլով, խառնուրդը լցնել բանանների վրա և տրորել դրանք մինչև համասեռ դառնա:
- Ավելացնել շաքարավազ, շագանակագույն շաքար, խմորիչ և մի փոքր ձիթապտղի յուղ, խառնել:
- Ալյուր ավելացնել բանանի և ձվի խառնուրդին, նրբորեն խառնել և խմոր անել:
- Ծածկել այն խոհանոցային թաղանթով և թողնել բարձրանա:
- Այդ ընթացքում չամիչները ողողել ջրով, ապա խառնել արդեն հասունացած խմորին:
- Խմորը բաժանել 3 մասի: Յուրաքանչյուրը գնդել, ապա ոլորել խխունջի նման:
- Ձևամանները յուղել, խխունջները դնել դրանց մեջ և ծածկել սննդի թաղանթով:
- Երբ խմորը բարձրանա, վրան քսել հարած դեղնուց և շաղ տալ քնջութի սերմեր:
- Կրկին ծածկել բուլկիները սննդի թաղանթով և թողնել տաք տեղ, մինչև հասունանա:
- 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել, ժամանակը կախված է ձեր վառարանից:
Կարգավորեք շաքարի քանակը, ինչպես հարմար եք համարում: Հիշեք, որ բանանը, հատկապես երբ շատ հասուն է, ինքնին բավականաչափ քաղցր է: Խորհուրդ եմ տալիս այս բուլկիները մատուցել սերուցքով, թթվասերով կամ պաղպաղակով: Ստացվում է աներևակայելի համեղ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ