Բանանով կեքսեր. Փափուկ, համեղ նրբություն

Բանանով կեքսեր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Բանանով կեքսեր. Փափուկ, համեղ նրբություն

Նախկինում ես մի քանի անգամ փորձել եմ բանանի կեքս թխել, բայց դա միանգամից չստացվեց՝ կամ ես այն չափազանց քաղցր էի անում, կամ խմորը չէր բարձրանում: Ես որոշեցի բանանով թխվածքի թեման ընդմիշտ փակել ինձ համար: Հետևաբար, երբ ընկերուհիս պատմեց իր խոհարարական հայտնագործության մասին, ես նույնիսկ ոգևորված չէի:

Բայց այն թխելու հարցում հետաքրքրվելու համար հարկավոր չէր նույնիսկ փորձել: Պարզապես նայեք այս աղանդերին: Իհարկե, բանանով գեղեցիկ, եթերային աղանդերն իր ամբողջ տեսքով գայթակղում է փորձել մի կտոր, կամ նույնիսկ ուտել ամբողջը: Ինչպես հետո պարզվեց, այն պատրաստվել է նաև հետաքրքիր բաղադրատոմսի համաձայն:

Բանանով կեքսեր

Բանանով կեքսեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Բանան 2 հատ
  • Ձու 3 հատ
  • Աղ 0.5 թեյի գդալ
  • Շաքար 1 ճաշի գդալ
  • Շագանակագույն շաքար 1 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 400 գ
  • Ձիթապտղի յուղ` ըստ ճաշակի
  • Չամիչ` ըստ ցանկության
  • Խմորիչ 15 գ
  • Դեղնուց 1 հատ
  • Քնջութ` ըստ ճաշակի

Բանանով կեքսեր

Բանանով կեքսեր

Բանանով կեքսեր. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրատել բանանները և դնել դրանք ամանի մեջ: Ձուն թեթևակի հարել ձիթապտղի յուղի մի կաթիլով, խառնուրդը լցնել բանանների վրա և տրորել դրանք մինչև համասեռ դառնա:
  2. Ավելացնել շաքարավազ, շագանակագույն շաքար, խմորիչ և մի փոքր ձիթապտղի յուղ, խառնել:
  3. Ալյուր ավելացնել բանանի և ձվի խառնուրդին, նրբորեն խառնել և խմոր անել:
  4. Ծածկել այն խոհանոցային թաղանթով և թողնել բարձրանա:
  5. Այդ ընթացքում չամիչները ողողել ջրով, ապա խառնել արդեն հասունացած խմորին:
  6. Խմորը բաժանել 3 մասի: Յուրաքանչյուրը գնդել, ապա ոլորել ​​խխունջի նման:
  7. Ձևամանները յուղել, խխունջները դնել դրանց մեջ և ծածկել սննդի թաղանթով:
  8. Երբ խմորը բարձրանա, վրան քսել հարած դեղնուց և շաղ տալ քնջութի սերմեր:
  9. Կրկին ծածկել բուլկիները սննդի թաղանթով և թողնել տաք տեղ, մինչև հասունանա:
  10. 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել, ժամանակը կախված է ձեր վառարանից:

Բանանով կեքսեր

Բանանով կեքսեր

Կարգավորեք շաքարի քանակը, ինչպես հարմար եք համարում: Հիշեք, որ բանանը, հատկապես երբ շատ հասուն է, ինքնին բավականաչափ քաղցր է: Խորհուրդ եմ տալիս այս բուլկիները մատուցել սերուցքով, թթվասերով կամ պաղպաղակով: Ստացվում է աներևակայելի համեղ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սիննաբոն բուլկիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք