Երբ սեղանին հայտնվում է այս հյութալի, համեղ բանջարեղենով աղցանը, հյուրերը նորից ու նորից են հավելում: Այնպես որ, ես ամեն անգամ ավելի շատ եմ պատրաստում:
Առաջարկում ենք պատրաստել դասական աղցան, որն այնքան համեղ է ստացվում, որ շատերն այն համարում են ամենալավը բոլոր աղցաններից:
Բանջարեղենով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լոլիկ 1 կգ
_Վարունգ 1 կգ
_Կաղամբ 300 գր
_Սոխ 300գր
_Քաղցր պղպեղ 300 գր
_Գազար 200 գր
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքար 100 գր
_Քացախ 9% 150 գր
_Բուսական յուղ 150 գր
_Կանաչի և կծու պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Բանջարեղենով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանր կտրատել և խառնել քերած գազարի, լոլիկի կտորների, բարակ կիսաօղակներով կտրված սոխի, քաղցր պղպեղի շերտերի, կտրատած կանաչիների և կծու պղպեղի հետ:
_Ավելացնել քացախը, բուսական յուղը, աղ և շաքարավազը, խառնել:
_Թողնել աղցանը 3 ժամ, երբեմն խառնել:
_Դրանից հետո աղցանը լցնել բանկաների մեջ, վրան լցնել ստացված հյութը:
_Ծածկել կափարիչներով և կաթսայի մեջ դնել սրբիչ, վրան դասավորել բանկաները, լցնել տաք ջուր մինչև բանկաների ուսերը և ստերիլիզացնել 25 րոպե՝ եռման պահից:
_Այժմ փակել բանկաները, շրջել գլխիվայր, փաթաթել և թողնել մինչև սառչեն:
_Պահել բանկաները նկուղում կամ պահարանում:
Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել շամպինիոններ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր աղցան Կծու Հալապենկո