Այս բաղադրատոմսով պատրաստված բեզեն ստացվում է չոր ու չկպչող: Դրանցով կարելի է զարդարել տորթերը կամ պարզապես հաճույք պատճառել ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին քաղցր, եթերային հյուրասիրությամբ:
Բեզե, որը միշտ ստացվում է. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Սպիտակուց 100 գ
_Շաքար 170 գ
_Շաքարի փոշի 30 գ
_Սննդային գունանյութ
Բեզե, որը միշտ ստացվում է. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Սպիտակուցները լցնել խորը ամանի մեջ, ապա ավելացնել շաքարավազը, ամանը դնել գոլորշու բաղնիքի վրա, ամանի հատակը չպետք է կպչի ջրին:
_Ամանը դնել վառարանի վրա, տաքացնել այն և անընդհատ խառնել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարն ամբողջությամբ լուծվի: Ջերմաստիճանը պետք է լինի մոտ 40-ից 50 աստիճան:
_Երբ սպիտակուցները պատրաստ լինեն, հանել կրակից և սկսեք հարել: Սկզբում հարիչի արագությունը պետք է լինի ցածր, իսկ հետո աստիճանաբար բարձրացնել մինչև առավելագույնի:
Հարելու վերջում ավելացնել շաքարի փոշի, որպեսզի բեզեն չկորցնի իր ձևը: Հարելի ևս 1 րոպե:
Պատրաստի խառնուրդը բաժանել երկու մասի, յուրաքանչյուրին ավելացնել տարբեր գույների ներկանյութեր:
Սննդային թաղանթի վրա լցնել մի գույնի խառնուրդը, ուղղանկյուն ձևավորել, դրա վրա լցնել մյուս գույնի խառնուրդ և հավասարապես տարածել:
Ծալել թաղանթը, եղմել այնպես, որ օդը դուրս գա, ոլորել թաղանթի ծայրերը: Կտրել մի կողմի հանգույցը և լցնել խմորեղենի տոպրակի մեջ:
- Տապակի վրա փռել յուղաթուղթ, խոհարարական տոպրակի օգնությամբ ձևավորել, մեջ փայտիկներ խրել, մնացած տարածքներում ավելի մանր չափի ձևավորել: Դնել արդեն տաք ջեռոցում և չորացնել 70-ից 90 աստիճան ջերմաստիճանում:
Բեզեն պատրաստ է: Ստացվում է այնքան համեղ, պայծառ ու ախորժելի, որ հնարավորինս շուտ ցանկանում եք փորձել գոնե մի փոքրիկ կտոր:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ շոկ մանժե