Այսօր մենք պատրաստելու ենք շատ պարզ Բիսկվիթային տորթ Կովիկ, մենք այն կարող ենք զարդարել այնպես, որ սեղանի շուրջ բոլորը ուրախանան: Նույնիսկ մեզանից նրանք, ովքեր սիրում են խոհարարությամբ զբաղվել, հաճախ ժամանակ չունեն գեղեցիկ ծննդյան տորթ թխելու համար: Շատ ավելի հեշտ է պարզապես դրա համար խանութ գնալը…
Անպայման փորձեք այս նրբահամ բիսկվիթային տորթը:
Բիսկվիթային տորթ Կովիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմորի համար
_6 ձու
_330 գ շաքար
_360 գ ցորենի ալյուր
_1 ճաշի գդալ փխրեցուցիչ
_165 մլ կաթ սենյակային ջերմաստիճանի
_20 գ կակաո
Կարագով կրեմի համար
_100 գ ձվի սպիտակուց
_200 գ շաքարի փոշի
_300 գ կարագ
Բացի այդ
_750 գ սպիտակ մաստիկա
_250 գ մուգ մաստիկա
_սև սննդային գունանյութ
_18,5 սմ տրամագծով բարձր ջեռոցի ձևաման
Բիսկվիթային տորթ Կովիկ. Պատրաստման եղանակը
_Տորթի բիսկվիթը պատրաստելու համար սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները խառնել շաքարավազի հետ և հարել, մինչև ստացվի եթերային համասեռ փրփուր: Այնուհետև, մեկ առ մեկ, դեղնուցներն ավելացնել, շարունակելով հարել:
_Շարունակել պատրաստել խմորը` ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ և կաթ: Կրկին խմորը լավ խառնել հարիչով, մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Առանձնացնել խմորի մոտ 1/3 մասը և ավելացրեք մի քիչ սև սննդային գունանյութ և մեկ ճաշի գդալ կակաո:
_Ամբողջությամբ ծածկել ձեռոցի տապակը յուղաթղթով, որպեսզի այն նաև բարձրանա եզրերից վեր: Եթե հնարավորություն ունեք օգտվել 2 ձևամանց, լավագույն արդյունքի համար երկրորդ ձևամանից վերցնել օղակը և դնել առաջին ձևամանի վրա, եզրերն ավելի բարձրացնելու համար:
_Խմորը լցնել ձևամանի մեջ հետևյալ կերպ. Նախ լցնել մի փոքր բաց գույնի խմոր, ապա ավելացրեք մի քանի ճաշի գդալ մուգ խմոր` անհավասար բծեր պատրաստելու համար: Խմորը պետք չէ խառնել: Ավելացնել ևս մեկ շերտ բաց խմոր և մուգ մի քանի գդալ: Կրկնեք, մինչեւ խմորը ավարտվի: Վերին շերտով լցնել բաց գույնի խմոր: Բիսկվիթը թխել 60 րոպե 170 ° C ջերմաստիճանում:
_Մինչ թխվածքաբլիթը պատրաստվում է, կարելի է անցնել կրեմին: Դա անելու համար սպիտակուցները խառնել շաքարավազի հետ և տաքացնել ջրային բաղնիքում ՝ անընդհատ խառնելով (ջերմաստիճանը պետք է լինի մոտ 58 ° C): Սպասեք, մինչև շաքարը լիովին լուծվի: Այնուհետև հարել զանգվածը հարիչով, մինչև որ սառչի մինչև 30 ° C: Ավելացնել կարագը և կրկին խառնել, մինչև կազմվի համասեռ սերուցք: Ընդհանուր զանգվածից առանձնացրեք մեկ երրորդը և դրան ավելացնել կակաո:
_Երբ տորթի բիսկվիթը պատրաստ լինի, թող մի փոքր սառչի, ապա կտրեք 2 հավասար շերտերի:
_Գդալներով դնել կրեմը` խմորի նման հերթագայելով, դնել խմորի երկրորդ շերտը և դրսից ամբողջությամբ ծածկել տորթը բաց գույնի կրեմով:
_Եթե ձեզ դուր չի գալիս մաստիկան, ապա տորթը պարզապես կարելի է զարդարել շոկոլադե կրեմի բծերով: Այնուամենայնիվ, մաստիկան տորթին կտա տոնական և պրոֆեսիոնալ տեսք: Ամբողջությամբ ծածկեք դրանով տորթը:
_Գրտնակել սև մաստիկան և կտրեք անհավասար մասերի: Կպցրեք դրանք տորթի վրա: Որպեսզի բծերը լավ կպչեն, պարզապես անհրաժեշտ է մի փոքր խոնավացնել ջրով: Կովիկի արձանիկն էլ կարող է լինել զարդարման վերջին շտրիխը: Բայց նույնիսկ առանց դրա տորթն ուղղակի հրաշք է:
Բիսկվիթային տորթ Կովիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: