Բիսկվիթային տորթ Կովիկ. Անչափ համեղ ու գեղեցիկ տոնական թխվածք

Բիսկվիթային տորթ «Կովիկ» ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր մենք պատրաստելու ենք շատ պարզ Բիսկվիթային տորթ Կովիկ, մենք այն կարող ենք զարդարել այնպես, որ սեղանի շուրջ բոլորը ուրախանան: Նույնիսկ մեզանից նրանք, ովքեր սիրում են խոհարարությամբ զբաղվել, հաճախ ժամանակ չունեն գեղեցիկ ծննդյան տորթ թխելու համար: Շատ ավելի հեշտ է պարզապես դրա համար խանութ գնալը…

Անպայման փորձեք այս նրբահամ բիսկվիթային տորթը:

Բիսկվիթային տորթ «Կովիկ»

Բիսկվիթային տորթ Կովիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Խմորի համար

_6 ձու

_330 գ շաքար

_360 գ ցորենի ալյուր

_1 ճաշի գդալ փխրեցուցիչ

_165 մլ կաթ սենյակային ջերմաստիճանի

_20 գ կակաո

Կարագով կրեմի համար

_100 գ ձվի սպիտակուց

_200 գ շաքարի փոշի

_300 գ կարագ

Բացի այդ

_750 գ սպիտակ մաստիկա

_250 գ մուգ մաստիկա

_սև սննդային գունանյութ

_18,5 սմ տրամագծով բարձր ջեռոցի ձևաման

Բիսկվիթային տորթ «Կովիկ» Բիսկվիթային տորթ «Կովիկ»

Բիսկվիթային տորթ Կովիկ. Պատրաստման եղանակը

_Տորթի բիսկվիթը պատրաստելու համար սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները խառնել շաքարավազի հետ և հարել, մինչև ստացվի եթերային համասեռ փրփուր: Այնուհետև, մեկ առ մեկ, դեղնուցներն ավելացնել, շարունակելով հարել:

_Շարունակել պատրաստել խմորը` ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ և կաթ: Կրկին խմորը լավ խառնել հարիչով, մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Առանձնացնել խմորի մոտ 1/3 մասը և ավելացրեք մի քիչ սև սննդային գունանյութ և մեկ ճաշի գդալ կակաո:

_Ամբողջությամբ ծածկել ձեռոցի տապակը յուղաթղթով, որպեսզի այն նաև բարձրանա եզրերից վեր: Եթե ​​հնարավորություն ունեք օգտվել 2 ձևամանց, լավագույն արդյունքի համար երկրորդ ձևամանից վերցնել օղակը և դնել առաջին ձևամանի վրա, եզրերն ավելի բարձրացնելու համար:

_Խմորը լցնել ձևամանի մեջ հետևյալ կերպ. Նախ լցնել մի փոքր բաց գույնի խմոր, ապա ավելացրեք մի քանի ճաշի գդալ մուգ խմոր` անհավասար բծեր պատրաստելու համար: Խմորը պետք չէ խառնել: Ավելացնել ևս մեկ շերտ բաց խմոր և մուգ մի քանի գդալ: Կրկնեք, մինչեւ խմորը ավարտվի: Վերին շերտով լցնել բաց գույնի խմոր: Բիսկվիթը թխել 60 րոպե 170 ° C ջերմաստիճանում:

_Մինչ թխվածքաբլիթը պատրաստվում է, կարելի է անցնել կրեմին: Դա անելու համար սպիտակուցները խառնել շաքարավազի հետ և տաքացնել ջրային բաղնիքում ՝ անընդհատ խառնելով (ջերմաստիճանը պետք է լինի մոտ 58 ° C): Սպասեք, մինչև շաքարը լիովին լուծվի: Այնուհետև հարել զանգվածը հարիչով, մինչև որ սառչի մինչև 30 ° C: Ավելացնել կարագը և կրկին խառնել, մինչև կազմվի համասեռ սերուցք: Ընդհանուր զանգվածից առանձնացրեք մեկ երրորդը և դրան ավելացնել կակաո:

_Երբ տորթի բիսկվիթը պատրաստ լինի, թող մի փոքր սառչի, ապա կտրեք 2 հավասար շերտերի:

_Գդալներով դնել կրեմը` խմորի նման հերթագայելով, դնել խմորի երկրորդ շերտը և դրսից ամբողջությամբ ծածկել տորթը բաց գույնի կրեմով:

_Եթե ձեզ դուր չի գալիս մաստիկան, ապա տորթը պարզապես կարելի է զարդարել շոկոլադե կրեմի բծերով: Այնուամենայնիվ, մաստիկան տորթին կտա տոնական և պրոֆեսիոնալ տեսք: Ամբողջությամբ ծածկեք դրանով տորթը:

_Գրտնակել սև մաստիկան և կտրեք անհավասար մասերի: Կպցրեք դրանք տորթի վրա: Որպեսզի բծերը լավ կպչեն, պարզապես անհրաժեշտ է մի փոքր խոնավացնել ջրով: Կովիկի արձանիկն էլ կարող է լինել զարդարման վերջին շտրիխը: Բայց նույնիսկ առանց դրա տորթն ուղղակի հրաշք է:

Բիսկվիթային տորթ «Կովիկ» Բիսկվիթային տորթ «Կովիկ»

Բիսկվիթային տորթ Կովիկը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք