Բուլկիներ կաթնաշոռով. Եթերային քաղցրավենիք հատկապես փոքրիկների համար

Բուլկիներ կաթնաշոռով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք պատրաստել փափուկ Բուլկիներ կաթնաշոռով: Այս բաղադրատոմսով դրանք ստացվում են նրբագույն քնքշության:

Բուլկիներ կաթնաշոռով

Բուլկիներ կաթնաշոռով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ալյուր 4 բաժակ

_Ձու 2 մեծ (կամ 3 փոքր)

_Կարագ՝ հալված 55 գր

_Տաք կաթ 1 բաժակ

_Շաքարավազ 1/3 բաժակ

_Վանիլ՝ ըստ ճաշակի

_Չոր խմորիչ 3 ճաշի գդալ

Քսելու համար

_Ձու 1 հատ

_Կաթ 1 ճաշի գդալ

Լցոն

_Կաթնաշոռ 250 գր

_Ֆիլադելֆիա պանիր 200 գր

_Մեծ ձվի դեղնուց 1 հատ

_Շաքարավազ 0,5 բաժակ

_Վանիլ՝ ըստ ճաշակի

_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ (կարող է անհրաժեշտ չլինել)

Բուլկիներ կաթնաշոռով

Բուլկիներ կաթնաշոռով. Պատրաստման եղանակը

_Միջուկը՝ կաթնաշոռն ու պանիրը շաքարավազի և ձվի դեղնուցի հետ հարելով ստանալ հարթ զանգված։

_Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ թթվասեր, որպեսզի զանգվածը համասեռ ստացվի։

_Խառնուրդը պետք է քաղցր լինի, բայց կախված պանրից՝ շաքարավազ շատ կամ քիչ կպահանջվի (ավելի լավ է փորձել):

_ Խմորիչը խառնել երեք բաժակ ալյուրի, աղի և շաքարի հետ, լցնել տաք կաթը, կարագը:

_Ձվերն առանձին հարել և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրի խառնուրդին:

_Աստիճանաբար ավելացնել մնացած ալյուրնը այնքան, մինչև խմորը դադարի կպչել ձեր ձեռքերին:

_Պինդ խմոր հունցելուց խուսափելու համար ալյուր շատ չավելացնել։

_Խմորը հունցել, ծածկել և մոտ 1,5 ժամ թողնել տաք տեղում, որ ծավալը կրկնապատկվի։

_Պատրաստի խմորը գրտնակել բարակ շերտով (մոտ 3-4 մմ հաստությամբ)։

_Խմորը դանակով քառակուսիների բաժանել (կտրել եմ 10 սմ կողմով քառակուսիներ)։

_Կողքերից կտրել 2 «գրպան», կտրվածքների արանքում դնել մի գդալ կաթնաշոռային զանգված։

_Աշխատանքային մասի մի կողմը քաշել միջուկի վրայով գրպանի միջով՝ երկրորդի վրա, սեղմել եզրերը։

_Բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թողնել 40-45 րոպե, կամ մինչև չափը լավ հասնի:

_Թխելուց առաջ քսել ձվի և կաթի խառնուրդով։

_Թխել 180°C ջերմաստիճանում մոտ 20 րոպե։

Բուլկիներ կաթնաշոռով

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հեշտ բուլկի Կրուասաններ

Խնդրում ենք Գնահատեք