Առաջարկում ենք պատրաստել փափուկ Բուլկիներ կաթնաշոռով: Այս բաղադրատոմսով դրանք ստացվում են նրբագույն քնքշության:
Բուլկիներ կաթնաշոռով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 4 բաժակ
_Ձու 2 մեծ (կամ 3 փոքր)
_Կարագ՝ հալված 55 գր
_Տաք կաթ 1 բաժակ
_Շաքարավազ 1/3 բաժակ
_Վանիլ՝ ըստ ճաշակի
_Չոր խմորիչ 3 ճաշի գդալ
Քսելու համար
_Ձու 1 հատ
_Կաթ 1 ճաշի գդալ
Լցոն
_Կաթնաշոռ 250 գր
_Ֆիլադելֆիա պանիր 200 գր
_Մեծ ձվի դեղնուց 1 հատ
_Շաքարավազ 0,5 բաժակ
_Վանիլ՝ ըստ ճաշակի
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ (կարող է անհրաժեշտ չլինել)
Բուլկիներ կաթնաշոռով. Պատրաստման եղանակը
_Միջուկը՝ կաթնաշոռն ու պանիրը շաքարավազի և ձվի դեղնուցի հետ հարելով ստանալ հարթ զանգված։
_Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ թթվասեր, որպեսզի զանգվածը համասեռ ստացվի։
_Խառնուրդը պետք է քաղցր լինի, բայց կախված պանրից՝ շաքարավազ շատ կամ քիչ կպահանջվի (ավելի լավ է փորձել):
_ Խմորիչը խառնել երեք բաժակ ալյուրի, աղի և շաքարի հետ, լցնել տաք կաթը, կարագը:
_Ձվերն առանձին հարել և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրի խառնուրդին:
_Աստիճանաբար ավելացնել մնացած ալյուրնը այնքան, մինչև խմորը դադարի կպչել ձեր ձեռքերին:
_Պինդ խմոր հունցելուց խուսափելու համար ալյուր շատ չավելացնել։
_Խմորը հունցել, ծածկել և մոտ 1,5 ժամ թողնել տաք տեղում, որ ծավալը կրկնապատկվի։
_Պատրաստի խմորը գրտնակել բարակ շերտով (մոտ 3-4 մմ հաստությամբ)։
_Խմորը դանակով քառակուսիների բաժանել (կտրել եմ 10 սմ կողմով քառակուսիներ)։
_Կողքերից կտրել 2 «գրպան», կտրվածքների արանքում դնել մի գդալ կաթնաշոռային զանգված։
_Աշխատանքային մասի մի կողմը քաշել միջուկի վրայով գրպանի միջով՝ երկրորդի վրա, սեղմել եզրերը։
_Բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թողնել 40-45 րոպե, կամ մինչև չափը լավ հասնի:
_Թխելուց առաջ քսել ձվի և կաթի խառնուրդով։
_Թխել 180°C ջերմաստիճանում մոտ 20 րոպե։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հեշտ բուլկի Կրուասաններ