Առաջարկում ենք թխել բուրավետ, եթերային բուլկի խխունջներ կրեմով:
Սրանք շատ պարզ քայլերով են պատրաստվում և անպայման դուր կգան բոլորին իրենց քնքշությամբ:
Բուլկի խխունջներ կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 550 գր
_Սերուցք 300 մլ
_Չոր խմորիչ 7 գր
_Կարագ 100 գր
_Ձու 75 գր (2 հ)
_Վանիլային շաքար 8 գր
_Աղ 1 թեյի գդալ
Կրեմի համար
_Ձվի դեղնուց 2 հատ
_Սերուցք 300 մլ
_Վանիլային շաքար 8 գր
_Եգիպտացորենի օսլա 20 գր
_Շաքարավազ 80 գր
Բուլկի խխունջներ կրեմով. Պատրաստման եղանակը
Պատրաստել համեղ խմորիչով խմոր։ Խառնել ալյուրն ու խմորիչը։
_Ձուն հարել շաքարավազի և վանիլային շաքարի հետ, ավելացնել ձուն, սերուցքը, աղը և 60 գր հալած կարագը։
_Այս հեղուկ խառնուրդի մեջ լցնել խմորիչով ալյուրը և հունցել խմոր։ Ծածկել սննդի թաղանթով, թողնել 1 ժամ։
Պատրաստել կրեմը։ Կաթսան դնել վառարանի վրա, ավելացնել սերուցքը, վանիլինը։
_Հասցնել եռման աստիճանի, առանձին տարայի մեջ հարել երկու ձվի դեղնուցը, շաքարավազը և եգիպտացորենի օսլան։
_Չդադարելով խառնել, տաք կաթի ծավալի կեսը բարակ հոսքով լցնել մեջը։ Կաթսան վերադարձնել կրակին։
_Կաթը անընդհատ խառնելով՝ լցնել դեղնուցների հետ խառնած զանգվածը, արագ խառնել։
_Հենց խառնուրդը սկսի եռալ, վերցնել կրակից, խառնել, թողնել սառչի
_Հասունացած խմորը գլանաձև ոլորել, բաժանել կտորների:
_Յուրաքանչյուր կտոր բավականին բարակ գրտնակել օվալաձև, քսել 1 ճաշի գդալ կրեմ և ռուլետաձև փաթաթել, եզրերից մի փոքր ձգելով՝ վերածել խխունջի։
_Խխունջները դնել ջեռոցի տապակի վրա և թող հասունանան, վերջում խխունջներին քսել հալած կարագ (40 գ),
_Ջեռոցը տաքացնել 180 C և խմորեղենը թխել 20 րոպե:
Բուլկիները սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ