Կաթնաշոռով շոկոլադե Գլազուրով կուլիչը պատրաստվում է սովորականից շատ ավելի արագ, բայց միևնույն ժամանակ ոչ պակաս համեղ ու նուրբ է ստացվում։ Այն շատ հյութալի է և բուրավետ (կոնյակի մեջ թրջված չամիչի շնորհիվ):
Մի շտապեք տաք թխվածքն անմիջապես հանել կաղապարից, հակառակ դեպքում այն կարող է նստել։ Թխելուց հետո թողնում ենք 15-20 րոպե մնա։
Կաթնաշոռային տորթի վրա շոկոլադե գլազուրի վրա կարելի է ցանել կոկոսի փաթիլներով կամ սպիտակ հրուշակեղենի «մարգարիտներով», որոնք շատ տպավորիչ տեսք կունենան մուգ, փայլուն մակերեսի վրա։
Շոկոլադե կուլիչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Թարմ խմորիչ 30 գր
_Կաթ 60 մլ
_Շաքարավազ 150 գր
_Ալյուր 320 գր
_Կարագ 60 գր + մի քիչ յուղելու համար
_Չամիչ 50 գր
_Կոնյակ 100 մլ
_Ձու 2 հատ
_Դեղնուց 1 հատ
_Կաթնաշոռ 250 գր
_Վանիլային շաքարավազ 2 թեյի գդալ
_Աղ 1/2 թեյի գդալ
_Կաթնային շոկոլադ 100 գր
_Մուգ շոկոլադ (առնվազն 70%) 100 գր
_Ջուր 55 մլ
_Շաքարի փոշի 50 գր
Գլազուրով կուլիչ. Պատրաստման եղանակը
_Գլազուրով կուլիչ թխելու համար թթխմոր անելու համար խմորիչը մանրացնել ամանի մեջ, լցնել տաք կաթը, ավելացնել 1 թեյի գդալ շաքարավազ և խառնել:
_Լցնել 1 ճաշի գդալ մաղած ալյուրը, խառնել և թողնել 20 րոպե։
_Հալեցնել կարագը (50 գ) և թողնել մինչև գոլանա:
_Չամիչը լվանալ, վրան լցնել կոնյակ և թողնել 30 րոպե։
_Ձուն և դեղնուցը հարել մնացած շաքարի հետ։
_Կաթնաշոռը մանր մաղով անցկացնել, այնուհետև մանրակրկիտ խառնել կարագի, հարած ձվի, վանիլային շաքարի և աղի հետ։
_Ավելացնել հասած թթխմորը և խառնել, ալյուրը մաղել ամանի մեջ, նորից խառնել։
_Աստիճանաբար, փոքր չափաբաժիններով խառնել ձվի զանգվածին։
_Կոնյակից հանել չամիչը և ավելացնել պատրաստի խմորին։
_Կրկին հունցել, ծածկել մաքուր սրբիչով և թողնել տաք տեղում 30 րոպե։
_Կաղապարը յուղել, ներքևի հատվածը և պատերը ծածկել յուղաթղթով։
_Բարձրացած խմորը լցնել և թողնել տաք տեղում ևս 45-50 րոպե։
_Խմորի հետ ձևամանը զգուշորեն տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ և դնել մինչև 200 ° C տաքացրած ջեռոցում։
_Թխել 10 րոպե, այնուհետև ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180°C և ծածկել փայլաթիթեղով։
_Թխել կուլիչը ևս 45-50 րոպե։
_Ջնարակի համար կոտրել շոկոլադը և հալեցնել գոլորշու վրա՝ 10 գ կարագով և տաք ջրով։
_Ավելացնել շաքարի փոշին և խառնել։
_Պատրաստի թխվածքի վրա լցնել ստացված ջնարակը։ Կարող եք զարդարել քերած շոկոլադով։
Գլազուրով կուլիչը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կեքս շոկոլադե մաֆիններ