Գլազուրով կուլիչ. Չամիչով անուշաբույր քաղցրավենիք

Գլազուրով կուլիչ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով շոկոլադե Գլազուրով կուլիչը պատրաստվում է սովորականից շատ ավելի արագ, բայց միևնույն ժամանակ ոչ պակաս համեղ ու նուրբ է ստացվում։ Այն շատ հյութալի է և բուրավետ (կոնյակի մեջ թրջված չամիչի շնորհիվ):

Մի շտապեք տաք թխվածքն անմիջապես հանել կաղապարից, հակառակ դեպքում այն ​​կարող է նստել։ Թխելուց հետո թողնում ենք 15-20 րոպե մնա։

Կաթնաշոռային տորթի վրա շոկոլադե գլազուրի վրա կարելի է ցանել կոկոսի փաթիլներով կամ սպիտակ հրուշակեղենի «մարգարիտներով», որոնք շատ տպավորիչ տեսք կունենան մուգ, փայլուն մակերեսի վրա։

Գլազուրով կուլիչ

Շոկոլադե կուլիչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Թարմ խմորիչ 30 գր

_Կաթ 60 մլ

_Շաքարավազ 150 գր

_Ալյուր 320 գր

_Կարագ 60 գր + մի քիչ յուղելու համար

_Չամիչ 50 գր

_Կոնյակ 100 մլ

_Ձու 2 հատ

_Դեղնուց 1 հատ

_Կաթնաշոռ 250 գր

_Վանիլային շաքարավազ 2 թեյի գդալ

_Աղ 1/2 թեյի գդալ

_Կաթնային շոկոլադ 100 գր

_Մուգ շոկոլադ (առնվազն 70%) 100 գր

_Ջուր 55 մլ

_Շաքարի փոշի 50 գր

Գլազուրով կուլիչ

Գլազուրով կուլիչ

Գլազուրով կուլիչ. Պատրաստման եղանակը

_Գլազուրով կուլիչ թխելու համար թթխմոր անելու համար խմորիչը մանրացնել ամանի մեջ, լցնել տաք կաթը, ավելացնել 1 թեյի գդալ շաքարավազ և խառնել:

_Լցնել 1 ճաշի գդալ մաղած ալյուրը, խառնել և թողնել 20 րոպե։

_Հալեցնել կարագը (50 գ) և թողնել մինչև գոլանա:

_Չամիչը լվանալ, վրան լցնել կոնյակ և թողնել 30 րոպե։

_Ձուն և դեղնուցը հարել մնացած շաքարի հետ։

_Կաթնաշոռը մանր մաղով անցկացնել, այնուհետև մանրակրկիտ խառնել կարագի, հարած ձվի, վանիլային շաքարի և աղի հետ։

_Ավելացնել հասած թթխմորը և խառնել, ալյուրը մաղել ամանի մեջ, նորից խառնել։

_Աստիճանաբար, փոքր չափաբաժիններով խառնել ձվի զանգվածին։

_Կոնյակից հանել չամիչը և ավելացնել պատրաստի խմորին։

_Կրկին հունցել, ծածկել մաքուր սրբիչով և թողնել տաք տեղում 30 րոպե։

_Կաղապարը յուղել, ներքևի հատվածը և պատերը ծածկել յուղաթղթով։

_Բարձրացած խմորը լցնել և թողնել տաք տեղում ևս 45-50 րոպե։

_Խմորի հետ ձևամանը զգուշորեն տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ և դնել մինչև 200 ° C տաքացրած ջեռոցում։

_Թխել 10 րոպե, այնուհետև ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180°C և ծածկել փայլաթիթեղով։

_Թխել կուլիչը ևս 45-50 րոպե։

_Ջնարակի համար կոտրել շոկոլադը և հալեցնել գոլորշու վրա՝ 10 գ կարագով և տաք ջրով։

_Ավելացնել շաքարի փոշին և խառնել։

_Պատրաստի թխվածքի վրա լցնել ստացված ջնարակը։ Կարող եք զարդարել քերած շոկոլադով։

Գլազուրով կուլիչ

Գլազուրով կուլիչ

Գլազուրով կուլիչը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կեքս շոկոլադե մաֆիններ

Խնդրում ենք Գնահատեք