Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դասական շոկոլադե տորթ. Թթվաշահամ շերտերով շոկոլադե տորթերը ծածկված են համեղ մուգ շոկոլադե գանաշի հաստ շերտով: Այս գայթակղիչ տորթը վաղուց է հմայել ինձ: Չնայած մեծ քանակությամբ բաղադրիչներին՝ տորթը պատրաստելը բավականին պարզ է: Այնպես որ հանգստյան օրերին այն միշտ սեղանի վրա է:

Այս շոկոլադե աղանդերի համար ես ընտրում եմ լավագույն մուգ շոկոլադը և ավելացնում միայն ծիրանի բնական ջեմ: Նուրբ խմորը բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում՝ թողնելով պայծառ հաճելի համ: Ծիրանի սեզոնին դուք կարող եք պատրաստել արագ տնական ջեմ՝ մրգերին ավելացնելով մի քիչ շաքար և պեկտին:

Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթ. Բաղադրությունը

_Ցորենի ալյուր 75 գ

_Նուշի ալյուր 50 գ

_Ձու 3 հատ

_Շաքար 110 գ

_Կակաոյի փոշի 20 գ

_Փխրեցուցիչ 5 գ

_Կարագ 80 գ

_Սերուցք 190 մլ

_Սև շոկոլադ 130 գ

_Ծիրանի ջեմ 200 գ

_Պեկտին 2 գ

_Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ

_Լիկյոր 2 թեյի գդալ

Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերը հարել շաքարով, ավելացնել նուշի ալյուր: Առանձին խառնել ցորենի ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն, միավորել ձվի զանգվածի հետ և լավ հարել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:

_80 մլ թանձր սերուցքը (33-35% յուղ) տաքացնել 50-60 աստիճան: Վերցնել 30 գ շոկոլադ և 60 գ կարագ, վրան լցնել սերուցքը և հարեք մինչև ամբողջովին լուծվի: Խմորի մեջ ավելացնել շոկոլադե զանգվածը: Ստացված խմորը լցնել 18 սմ տրամագծով երկու ձևամանի մեջ, տորթերը թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:

_Ջեմին ավելացնել պեկտին, կիտրոնի հյութ և 1 ճաշի գդալ լիկյոր: Կաթսայի մեջ եռացնել 3-4 րոպե:

_Երբ տորթի շերտերը սառչեն, հարթեցնել դրանք՝ կտրելով վրայի շերտերը: Ձևամանի բացվող օղակի ներսում դնել յուղաթղթի ժապավեն, ապա մեկ տորթի շերտ: Վրան քսել ջեմը և ծածկել երկրորդ շերտով:

_Տորթը դնել սառնարանում մոտ մեկ ժամով:

_Մնացած սերուցքը տաքացնել և լցնել շոկոլադի վրա: Հարել բլենդերով, ավելացնել 20 գ հալված կարագ և 1 ճաշի գդալ լիկյոր: Կրկին հարել:

_Հեռացնել յուղաթղթի ժապավենը տորթի շերտերից, տորթը դնել մետաղացանցի վրա և ծածկել շոկոլադե գանաշով: Դնել այն սառնարանում ևս 2-3 ժամ:

Դասական շոկոլադե տորթ

Դասական շոկոլադե տորթը ստացվում է չափավոր խոնավ՝ նուրբ և թեթև թթվաշ համով: Եթե ​​քաղցրասեր եք, անպայման փորձեք այս նուրբ աղանդերը: Մի բաժակ անուշաբույր թեյով կարող եք միանգամից երկու կտոր ուտել:

Դասական շոկոլադե տորթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տորթ Նուտելլա համեղ կրեմով․ Բերանում հալվող Նրբություն

Խնդրում ենք Գնահատեք