Դարչինով բուլկի. Համեղ և գեղեցիկ քաղցրաբլիթներ

Դարչինով բուլկի ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դարչինով բուլկի. Համեղ և գեղեցիկ քաղցրաբլիթներ

Հիանալի բույրն արդեն տարածվել է տան մեջ, և ոչ մեկի համար գաղտնիք չէ, որ ես թխվածք եմ պատրաստում: Երեխաներն արդեն մի քանի անգամ մտել են խոհանոց՝ անհամբեր նայելով ջեռոցին: Նրանք գիտեն, որ դռան ետևում թաքնված են իրենց սիրելի դարչինով բուլկիները: Այս խմորեղենի համեղ համը մեզ վաղուց է գրավել: Եվ հիմա նրանք հաճախակի հյուր են իմ խոհանոցում:

Հիասքանչ բլիթները շերտավորված են կարագով և շագանակագույն շաքարով ու դարչինով: Դրանք կատարյալ են նախաճաշին կամ պարզ թեյի երեկույթին: Երեխաներս սիրում են դարչինով այս թխվածքները՝ մի բաժակ տաք կաթով: Մինչ բուլկիները թխվում են, ես կներկայացնեմ, թե ինչպես պետք է պատրաստել դրանք:

Դարչինով բուլկիԴարչինով բուլկի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կաթ 380 մլ
  • Խմորիչ 25 գ
  • Շաքար 2 ճաշի գդալ
  • Կարագ 100-120 գ
  • Ցորենի ալյուր 500 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Շագանակագույն շաքար 4-5 ճաշի գդալ
  • Դարչին 0,5 թեյի գդալ

Դարչինով բուլկի

Դարչինով բուլկի

Դարչինով բուլկի. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորիչը խառնել 350 մլ տաք կաթի հետ, ավելացնել  շաքարավազ և 2 ճաշի գդալ ալյուր, խառնել և թողնել մոտ 10-15 րոպե:
  2. Խմորի մեջ ավելացնել մնացած ալյուրը, ձվի սպիտակուցը և աղը: Սկսեք խմորը հունցել:
  3. Երբ բաղադրիչները սկսեն խառնվել, ավելացնել 20 գ փափկեցրած կարագ և շարունակել հունցել (մոտ 5 րոպե):
  4. Խմորի գնդի վրա ալյուր ցանել, ծածկել սրբիչով և թողնել, որ 30 րոպե հասունանա: Այս ժամանակից հետո կրկին հունցել խմորը, ծածկել այն և թող մնա ևս 30 րոպե:
  5. Դնել խմորը ալյուր ցանած տախտակի վրա և բաժանել այն 8 մասի: Յուրաքանչյուր կտորը բարակ գրտնակել ուղղանկյունաձև:
  6. Մի շերտի ամբողջ մակերեսը յուղել փափուկ կարագով: Շագանակագույն շաքարավազը խառնել դարչինի հետ և թեթևակի ցանել այս խառնուրդը խմորի վրա:
  7. Դնել խմորի երկրորդ թերթիկը նախորդ շերտի վրա, վրան քսել կարագ և ցանել դարչինով շաքարով: Կրկնել նույնը մնացած թերթիկների հետ:
  8. Սուր դանակով խմորի շերտերը կտրել: Դրանից հետո ոլորել  երկու շերտերը միասին, դրանք իրար կպցնելով երկու ծայրերում:
  9. Պատրաստի բուլկիները շարել  ջեռոցի տապակի վրա:
  10. Ձվի դեղնուցը հարել երկու ճաշի գդալ կաթով և քսել բուլկիներին:
  11. Տապակը դնել 170 տաքացրած ջեռոցում և թխել 35 րոպե:

Դարչինով բուլկի

Թխման գործընթացը պարզեցնելու համար կարող եք երկարությամբ աղացած խմորը կտրել 3 երկար շերտերի և պատրաստել մեկ մեծ հյուս: Բայց այս դեպքում անհրաժեշտ է թխել բուլկիները 5-7 րոպե ավելի երկար: Կարելի նաև ավելացնել մի քանի մանրացված  ընկույզ: Համն ավելի գրավիչ կլինի:

Դարչինով բուլկին պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոնֆետներ տնային պայմաններում

Խնդրում ենք Գնահատեք