Դարչինով բուլկի. Համեղ և գեղեցիկ քաղցրաբլիթներ
Հիանալի բույրն արդեն տարածվել է տան մեջ, և ոչ մեկի համար գաղտնիք չէ, որ ես թխվածք եմ պատրաստում: Երեխաներն արդեն մի քանի անգամ մտել են խոհանոց՝ անհամբեր նայելով ջեռոցին: Նրանք գիտեն, որ դռան ետևում թաքնված են իրենց սիրելի դարչինով բուլկիները: Այս խմորեղենի համեղ համը մեզ վաղուց է գրավել: Եվ հիմա նրանք հաճախակի հյուր են իմ խոհանոցում:
Հիասքանչ բլիթները շերտավորված են կարագով և շագանակագույն շաքարով ու դարչինով: Դրանք կատարյալ են նախաճաշին կամ պարզ թեյի երեկույթին: Երեխաներս սիրում են դարչինով այս թխվածքները՝ մի բաժակ տաք կաթով: Մինչ բուլկիները թխվում են, ես կներկայացնեմ, թե ինչպես պետք է պատրաստել դրանք:
Դարչինով բուլկի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաթ 380 մլ
- Խմորիչ 25 գ
- Շաքար 2 ճաշի գդալ
- Կարագ 100-120 գ
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Ձու 1 հատ
- Շագանակագույն շաքար 4-5 ճաշի գդալ
- Դարչին 0,5 թեյի գդալ
Դարչինով բուլկի. Պատրաստման եղանակը
- Խմորիչը խառնել 350 մլ տաք կաթի հետ, ավելացնել շաքարավազ և 2 ճաշի գդալ ալյուր, խառնել և թողնել մոտ 10-15 րոպե:
- Խմորի մեջ ավելացնել մնացած ալյուրը, ձվի սպիտակուցը և աղը: Սկսեք խմորը հունցել:
- Երբ բաղադրիչները սկսեն խառնվել, ավելացնել 20 գ փափկեցրած կարագ և շարունակել հունցել (մոտ 5 րոպե):
- Խմորի գնդի վրա ալյուր ցանել, ծածկել սրբիչով և թողնել, որ 30 րոպե հասունանա: Այս ժամանակից հետո կրկին հունցել խմորը, ծածկել այն և թող մնա ևս 30 րոպե:
- Դնել խմորը ալյուր ցանած տախտակի վրա և բաժանել այն 8 մասի: Յուրաքանչյուր կտորը բարակ գրտնակել ուղղանկյունաձև:
- Մի շերտի ամբողջ մակերեսը յուղել փափուկ կարագով: Շագանակագույն շաքարավազը խառնել դարչինի հետ և թեթևակի ցանել այս խառնուրդը խմորի վրա:
- Դնել խմորի երկրորդ թերթիկը նախորդ շերտի վրա, վրան քսել կարագ և ցանել դարչինով շաքարով: Կրկնել նույնը մնացած թերթիկների հետ:
- Սուր դանակով խմորի շերտերը կտրել: Դրանից հետո ոլորել երկու շերտերը միասին, դրանք իրար կպցնելով երկու ծայրերում:
- Պատրաստի բուլկիները շարել ջեռոցի տապակի վրա:
- Ձվի դեղնուցը հարել երկու ճաշի գդալ կաթով և քսել բուլկիներին:
- Տապակը դնել 170 տաքացրած ջեռոցում և թխել 35 րոպե:
Թխման գործընթացը պարզեցնելու համար կարող եք երկարությամբ աղացած խմորը կտրել 3 երկար շերտերի և պատրաստել մեկ մեծ հյուս: Բայց այս դեպքում անհրաժեշտ է թխել բուլկիները 5-7 րոպե ավելի երկար: Կարելի նաև ավելացնել մի քանի մանրացված ընկույզ: Համն ավելի գրավիչ կլինի:
Դարչինով բուլկին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոնֆետներ տնային պայմաններում