Դդմիկով լեչո աղցան, որն իր համով խիստ նման է դասական լեչոյի։
Սա պարզապես կատարյալ խորտիկ է, որը պատրաստվում է արագ՝ առանց մանրէազերծման։
Դդմիկով լեչո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Դդմիկ 1,5 կգ
_Քաղցր պղպեղ 1,5 կգ
_Լոլիկ 1,5 կգ
_Կծու պղպեղ 1 հատ
_Սոխ 3 հատ
_Սխտոր 2 գլուխ
_Սամիթ փունջ
_Քացախ 9% 2 ճաշի գդալ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 5 ճաշի գդալ
Դդմիկով լեչո. Պատրաստման եղանակը
_Լոլիկի վրա լցնել եռացրած ջուր և հեռացնել կեղևը։
_Լոլիկը կտրատել, լցնել կաթսայի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի, կրակը թուլացնել և եփել 15 րոպե։
_Կտրատել դդմիկը խորանարդներով և ավելացնել լոլիկի վրա, եփել 15 րոպե, խառնել։
_Քաղցր պղպեղը կտրել շերտերով կամ խորանարդներով:
_Բանջարեղենին ավելացնել պղպեղ, խառնել և եփել կափարիչով ծածկված՝ 15 րոպե։
_Սոխն, սխտորը և կանաչիները մանր կտրատել։
_Աղ անել բանջարեղենը և ավելացնել շաքարավազը, խառնել և եփել ևս 5 րոպե։
_Ավելացնել սոխը, սամիթն ու սխտորը, կծու պղպեղը, խառնել և եփել 15 րոպե։
_Լցնել քացախը, ձեթը, խառնել և եփել 5 րոպե։
_Աղցանը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով:
_Պահել նկուղում, մառանում, մութ սենյակում։
Պարզապես կատարյալ աղցան է, որը լավ համադրվում է տարբեր ուտեստների և կողմնակի ճաշատեսակների, մսի հետ և կարող է օգտագործվել նաև երկրորդ ճաշատեսակների համար:
Բարի ախորժակ: