Առաջարկում ենք պատրաստել Դդումի մարմելադ, որը պարզ է և շատ համեղ:
Դդումը բազմակողմանի բանջարեղեն է, որը կարող է օգտագործվել մսի, աղցանների և կարկանդակների համար միջուկ պատրաստելու համար:
Դդումից կարող եք պատրաստել համեղ աղանդերներ, իսկ այս մարմելադը դրանցից մեկն է։
Դդումի մարմելադ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_ դդում 500 գ
_ շաքարավազ 100 գ
_ կես կիտրոնի հյութ
_ ագար-ագար 7 գ
Դդումի մարմելադ. Պատրաստման եղանակը
_ Դդումը մաքրել և կտրել կտորներով։
_ Խաշել 10 — 15 րոպե, ամեն ինչ կախված է բանջարեղենի հասունությունից և կտորների չափից։
_ Ջուրը քամել և ընկղմվող բլենդերով պյուրե անել դդումը։
_ Լցնել շաքարավազը, քամել կես կիտրոնի հյութը և եփել մարմանդ կրակի վրա, մինչև շաքարավազը լուծվի։
_ Ագար-ագարը լցնել 4 ճաշի գդալ ջրի մեջ, թողնել 5 րոպե ուռչի։
_Ուռած ագար-ագարը լցնել դդումի մեջ և զանգվածը մանրակրկիտ խառնել մինչև ամբողջովին համասեռ լինի։
_ Զանգվածը լցնել ցանկացած ձևամանի մեջ՝ զտված բուսական յուղով յուղելուց հետո։
_ Ձևամանը դնել սառնարանում 5 ժամով մինչև ամբողջովին կայունանա։
Կաղապարից հանել, կտրատել, յուրաքանչյուր կտորը թաթախել կոկոսի փաթիլների մեջ։
Ագար-ագարի շնորհիվ մարմելադը շատ խիտ ստացվում, լավ է պահում իր ձևը և չի հալվում տաք տեղումջերմության մեջ:
Չարժե շաքարի փոշի շաղ տալ, այն անմիջապես ջրիկ շերտ է առաջացնում ու երկար ժամանակ չեք կարողանա աղանդերը պահել նույնիսկ սառնարանում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոնֆետներ