Աշունը վառ գույների ժամանակ է: Ուրեմն ինչու՞ դդումով թխվածք չթխել՝ պայծառ ու արևոտ համով: Նարնջագույն դդումը կտա գույներ, դարչինը կհաղորդի առասպելական բուրմունք, ընկույզը՝ նուրբ համ, իսկ շաքարավազը՝ ախոժելի կեղև:
Մի բաժակ անուշահոտ թեյի հետ այս հաճելի «հարմոնը» ձեր երեկոն կդարձնի տաք ու հարմարավետ:
Դդումով թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 4 ճաշի գդալ
_Կաթ 0.5 բաժակ
_Չոր խմորիչ 11 գրամ
_Շաքարավազ 1,5 բաժակ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Դդումի խյուս 150-200 գրամ
_Դարչին 1 ճաշի գդալ
_Ալյուր մոտ 2-2,5 բաժակ
Դդումով թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_2 ճաշի գդալ կարագ, հալեցնել կաթսայում՝ մինչև դարչնագույն, ավելացնել տաք կաթ:
_Կարագի և կաթի տաք խառնուրդի մեջ ավելացնել 11 գրամ խմորիչ և 0,5 բաժակ շաքար (եթե ցանկանում եք ավելի քաղցր, ավելացրեք մի քիչ ավելի շաքար), ամեն ինչ խառնել և թողնել մի քիչ մնա:
_Այնուհետև անհրաժեշտ է ավելացնել դդումի խյուս (թխած կամ եփած դդումից), աղ անել և աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը, հունցել փափուկ, մի փոքր կպչուն խմոր: Խառնել 10 րոպե:
_Թողնել պատրաստի խմորը տաք տեղում, մոտ մեկ ժամ:
_Հալեցնել 2 ճաշի գդալ կարագը, 1 բաժակ շաքարավազը խառնել դարչինի հետ:
_Խմորը գրտնակել մոտ 0.5 սմ հաստությամբ ուղղանկյունի նման: Այնուհետ խմորի վրա քսել հալած կարագ և ցանել դարչինի հետ խառնած շաքարով:
_Կտրել 5 շերտ, դնել դրանք իրար վրա և կտրել քառակուսիներ:
_Խմորի կույտերն ուղղահայաց դնել նախապես յուղած հացի կամ խմորեղենի ձևամանի մեջ:
_Ծածկել սրբիչով և թող մնա 20-30 րոպե:
_180 աստիճան տաքացված ջեռոցում թխել 40 րոպե՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը: Հաշվի առեք ձեր վառարանի յուրահատկությունները:
Դդումով թխվածքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ