Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Մանկությունից ծանոթ ջեմի համեղ տարբերակը

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Անկախ նրանից, թե ինչպես է անցել մեր սովետական ​​մանկությունը, որքան պայծառ ու նման է այն եղել, այնուամենայնիվ հիշողությունները տարբերվում են:

Մեկը կարոտում է հին ընկերների հետ խաղերով, ինչ-որ մեկը երազում իրեն տեսնում է դպրոցական ճաշարանում, մյուսն էլ տատիկի տան պատշգամբում դեղձի ջեմ է ուտում: Այս համը ձեզ կհիշեցնի մանկությունը:

Դեղձի ջեմ պատրաստելու շատ եղանակներ կան: Մեր այսօրվա առաջարկած բաղադրատոմսին ծանոթացեք ստորև:

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Բաղադրիչներ

_Դեղձ 1 կգ

_Շաքար 250 գ

_Կոճապղպեղ 50-60 գ

_Կիտրոնի հյութ 2-3 ճաշի գդալ

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Պատրաստման եղանակը

_Անուշահոտ դեղձի ջեմ կոճապղպեղով պատրաստելու համար վերցնել 1 կգ կտրատած և կորիզները հեռացրած միրգ:

_Կտրեք պտղամիսը խորանարդներով, լցնել բարձր կողերով, չժանգոտվող պողպատից կաթսայի մեջ:

_Մեջը լցնել մի ամբողջ կիտրոնի հյութ և շաքար: Եփել խառնուրդը միջին ջերմության վրա մոտ 40 րոպե, անընդհատ խառնելով:

_Այդ գործընթացի կեսից դեղձի վրա լցնել մաքրած և մանր կտրատած կոճապղպեղ:

_Խոհարարության 30-րդ րոպեին ջեմը սկսել հարել ձեռքի ընկղմվող բլենդերով: Կաթսայի զանգվածը պետք է լինի համեմատաբար միատարր:

_Պատրաստի լինելուն պես ջեմը հանել կրակից և անմիջապես լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ:

_Ամուր փակել կափարիչներով, գլխիվայր շրջել: Թող այս վիճակում ջեմն ամբողջությամբ սառչի:

Դեղձի ջեմը, ինչպես և նման այլ պահածոներ, պահվում է մառանում կամ նկուղում ավելի քան մեկ տարի: Բայց մենք ձեզ երաշխավորում ենք, որ երկար պահելու մասին մտածել պետք չէ. Այս քաղցրությունը կցանկանաք վայելել ամեն օր:

Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով

Դեղձի ջեմը կոճապղպեղով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դեղձի չիր

Խնդրում ենք Գնահատեք