Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Անկախ նրանից, թե ինչպես է անցել մեր սովետական մանկությունը, որքան պայծառ ու նման է այն եղել, այնուամենայնիվ հիշողությունները տարբերվում են:
Մեկը կարոտում է հին ընկերների հետ խաղերով, ինչ-որ մեկը երազում իրեն տեսնում է դպրոցական ճաշարանում, մյուսն էլ տատիկի տան պատշգամբում դեղձի ջեմ է ուտում: Այս համը ձեզ կհիշեցնի մանկությունը:
Դեղձի ջեմ պատրաստելու շատ եղանակներ կան: Մեր այսօրվա առաջարկած բաղադրատոմսին ծանոթացեք ստորև:
Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Բաղադրիչներ
_Դեղձ 1 կգ
_Շաքար 250 գ
_Կոճապղպեղ 50-60 գ
_Կիտրոնի հյութ 2-3 ճաշի գդալ
Դեղձի ջեմ կոճապղպեղով. Պատրաստման եղանակը
_Անուշահոտ դեղձի ջեմ կոճապղպեղով պատրաստելու համար վերցնել 1 կգ կտրատած և կորիզները հեռացրած միրգ:
_Կտրեք պտղամիսը խորանարդներով, լցնել բարձր կողերով, չժանգոտվող պողպատից կաթսայի մեջ:
_Մեջը լցնել մի ամբողջ կիտրոնի հյութ և շաքար: Եփել խառնուրդը միջին ջերմության վրա մոտ 40 րոպե, անընդհատ խառնելով:
_Այդ գործընթացի կեսից դեղձի վրա լցնել մաքրած և մանր կտրատած կոճապղպեղ:
_Խոհարարության 30-րդ րոպեին ջեմը սկսել հարել ձեռքի ընկղմվող բլենդերով: Կաթսայի զանգվածը պետք է լինի համեմատաբար միատարր:
_Պատրաստի լինելուն պես ջեմը հանել կրակից և անմիջապես լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ:
_Ամուր փակել կափարիչներով, գլխիվայր շրջել: Թող այս վիճակում ջեմն ամբողջությամբ սառչի:
Դեղձի ջեմը, ինչպես և նման այլ պահածոներ, պահվում է մառանում կամ նկուղում ավելի քան մեկ տարի: Բայց մենք ձեզ երաշխավորում ենք, որ երկար պահելու մասին մտածել պետք չէ. Այս քաղցրությունը կցանկանաք վայելել ամեն օր:
Դեղձի ջեմը կոճապղպեղով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դեղձի չիր