Հարավի բնակիչները կարող են երկար ժամանակ վայելել թարմ մրգեր, այնպես որ, առաջարկում ենք պատրաստել Դեղձով կեքսեր քանի որ դրանք ըստ բաղադրատոմսի կարելի թխել նաև պահածոյի օգտագործմամբ:
Ժամանակակից աշխարհում դժվար է դարձել մարդկանց զարմացնել պարզ դեսերտով։ Բոլորն ուզում են ինչ-որ հետաքրքիր և անսովոր բան, նոր համերով:
Դեղձով կեքսեր. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 2 հատ
_ դեղձ օշարակի մեջ(կարող եք վերցնել թարմը) — 100 գ
_ շաքարավազ — 100 գ
_ փխրեցուցիչ — 12 գ
_ կիտրոնի կեղև — 10 գ
_ ալյուր — 200 գ
_ բուսական յուղ — 100 գ
_ բնական մածուն — 100 գ
Դեղձով կեքսեր. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ, լցնել շաքարավազը և կիտրոնի համը: Հարիչով հարել մթերքները սպիտակ միատարր զանգվածի նման՝ միաժամանակ լցնելով յուղը։
_ Երբ ձեթը լուծվի ձվի խառնուրդի մեջ, պետք է ավելացնել բնական մածուն։
_ Նույնպես հարել հարիչով, մինչև բաղադրիչը խառնվի ընդհանուր զանգվածին։
_ Ալյուրը մաղել զանգվածի մեջ՝ նախ խառնիչով հարելով, ապա միջին արագության հարիչով։ Պետք է ջրիկ խմոր ստանաք։
_ Թխելու կաղապարին ցանել մի թեթև ալյուրի փոշի, հեռացնել ավելցուկը։
_ Խմորը լցնել կաղապարների մեջ։ Այն պետք է հասնի միայն կաղապարների ընդհանուր բարձրության կեսին:
_ Դեղձը կտրատել կես օղակներով և զգուշորեն դնել խմորի վրա։
_ Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով, թխել աղանդերը 20 րոպե։
Դուք ինքներդ կարող եք եզրակացություն անել, թե որքան համեղ և քաղցր են ստացվել այս իտալական կեքսները։ Ցանկության դեպքում աղանդերը կարող եք զարդարել շաքարի փոշիով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շոկոլադե մաֆիններ