Եթերային քաղցրավենիքը պարզապես հալչում է ձեր բերանում: Այդպիսի խմորեղենը ստացվում է քնքուշ, փափուկ, եթերային, անուշաբույր:
Ի դեպ, այս խմորը կարող է օգտագործվել բուրգերների համար:
Եթերային քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք կաթ 250 մլ
_Աղ մի պտղունց
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Կարագ 60 գր
_Ջու 1 հատ
_Թարմ խմորիչ 20 գ կամ չոր՝ 10 գր
_Ալյուր 550 գր
Միջուկը պատրաստելու համար
_Կարագ 150 գր
_Շաքար 150 գր
_Ալյուր 150 գր
_1 դեղնուց + 1 ճաշի գդալ կաթ՝ քսելու համար
Եթերային քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը
_Հալած կարագը խառնել տաք կաթի, ձվի և խմորիչի հետ։
_Լցնել մաղած ալյուրը և հունցել փարթամ, փափուկ և ոչ կպչուն խմոր։
_Ծածկել և թողնել տաք տեղ 1 ժամ:
_Մաղած ալյուրը խառնել շաքարավազի և փափուկ կարագի հետ, մանրացնել զանգվածը մինչև հարթվի։
_Սեղանին ալյուր ցանել ու խմորի շերտը գրտնակել։
_Վրան լցնել փշրանքները (խորիզ), ծալել և գրտնակել, նորից փշրանքներ ցանել, ծալել և գրտնակել։
_Դա անել այնքան ժամանակ, մինչև օգտագործեք բոլոր փշուրները:
_Գրտնակել շերտը, կտրել այն քառակուսի մասերով:
_Վերցնել խմորի կողմերից, բերել իրար վրա՝ ծրարի նման և մեջտեղում դնել մի ընկույզ կամ նուշ:
_Շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել և թողնել 10 րոպե:
_Քսել հարած դեղնուցը՝ կաթով, ցանել մնացած փշրանքներից կամ մանրացված ընկույզ:
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 20 — 30 րոպե։
Թխվածքաբլիթները շատ բուրավետ և փափուկ են, դրանք հիանալի են կաթի, յոգուրտի, թեյի և կակաոյի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
3 Գաթայի կտրվածք