Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր

Ամառային հատապտուղների բումը շարունակվում է: Այս անգամ պատրաստելու ենք ելակի կարկանդակ մածունով:

Իհարկե մի փոքր ստիպված կլինեք չարչարվել, բայց հավատացեք, խոհարարական ջանքերը արժե դրան: Նախ և առաջ, այն միանգամից միավորում է մի քանի համեր` սերուցքային, կոկոսի և ելակի: Երկրորդ, դուք պարզապես կխենթանաք այս անհավատալի բույրից: Բացի այդ, Ելակի կարկանդակը մածունով պարզապես կախարդական է թվում: Թխեք և անպայման փորձեք մի կտոր:

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր

Ելակի կարկանդակ մածունով. Բաղադրիչներ

  • Կարագ 120 գ
  • Ցորենի ալյուր 230 գ
  • Աղ աղ 1 պտղունց
  • Կոկոսի փաթիլներ 70 գ
  • Խմորի փոշի 0,5 գդալ
  • Շաքար 130 գ
  • Վանիլային շաքար 20 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Մածուն 500 գ
  • Ժելատին 15 գ
  • Կաթ 100 մլ
  • Սերուցք 150 մլ
  • Ելակ 500 գ
  • Ելակի ժելե 90 գ

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի համար սառեցված կարագը տրորելով խառնել ալյուրով, աղով և փխրեցուցիչով: Ավելացնել կոկոսի փաթիլներ: Առանձին հարել ձուն 80 գ շաքարավազով և 10 գ վանիլային շաքարով:
  2. Միավորել չոր և հեղուկ բաղադրիչները: Հունցել առաձգական խմոր: Բլիթի տեսքով բացել, փաթեթավորել այն կպչուն թաղանթի մեջ և դնել սառնարանում 1 ժամ:
  3. Յուղել 24–26 սմ տրամագծով ձևաման: Այնուհետև տեղավորել խմորը ներքևի մասում և կողքերի վրա՝ 1 սմ-ից ոչ ավելի հաստ շերտով:
  4. Ծակծկել խմորը պատառաքաղով և դնել ծանրոց (հատիկեղեն): Թխել 10-15 րոպե 180 աստիճանով: Այնուհետև հեռացրեք բեռը և թխեք ևս 15-20 րոպե, մինչև խմորը թեթևակի դարչնագույն լինի:
  5. Կրեմի համար խառնել մածունը մնացած սովորական և վանիլային շաքարի հետ, մինչև այն ամբողջովին լուծվի:
  6. Կտրել ելակի 2/3-ը խորանարդներով, մնացածը` շրջանակներով: Այս մասը կգնա զարդարանքի համար:
  7. Ժելատինի վրա լցնել կաթ, թող ուռչի: Այդ ընթացքում սառը սերուցքը հարել մինչև կայուն փրփուր ստացվի:
  8. Ժելատինի զանգվածը հալեցնել և խառնել մածունին: Ապա ավելացնել ելակ և հարած սերուցքը:
  9. Լցնել պատրաստի տորթի վրա մածունի կրեմով: Եթե ​​շատ ստացվի պատրաստվածը` մի փոքր թողեք մ կողմ: Ձևամանում պետք է տեղ մնա ելակի և դոնդողի համար:
  10. Տորթը կես ժամով դնել սառնարանը: Հաջորդը, պատրաստեք ելակի ժելե՝ փաթեթի վրայի ցուցումներին համապատասխան: Ելակով ձևավորել կարկանդակի վերևի մասը:
  11. Դրանից հետո լցնել դոնդողը մի քանի փուլով: Սկզբում ավելի լավ է օգտագործել խոհարարական վրձին: Սա անհրաժեշտ է, որպեսզի հատապտուղները չբացվեն: Այնուհետև կարող եք լցնել մնացած դոնդողը:
  12. Պատրաստի տորթը սառնարանում դնել առնվազն 6 ժամ կամ ավելի լավ է` ողջ գիշերը:

Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր

Ելակի կարկանդակը մածունով պատրաստ է: Այս դեսերտը հիանալի տեղավորվում է ամառային արձակուրդի հայեցակարգում:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք