Ելակի կարկանդակ մածունով. Պարզապես զարմանալի աղանդեր
Ամառային հատապտուղների բումը շարունակվում է: Այս անգամ պատրաստելու ենք ելակի կարկանդակ մածունով:
Իհարկե մի փոքր ստիպված կլինեք չարչարվել, բայց հավատացեք, խոհարարական ջանքերը արժե դրան: Նախ և առաջ, այն միանգամից միավորում է մի քանի համեր` սերուցքային, կոկոսի և ելակի: Երկրորդ, դուք պարզապես կխենթանաք այս անհավատալի բույրից: Բացի այդ, Ելակի կարկանդակը մածունով պարզապես կախարդական է թվում: Թխեք և անպայման փորձեք մի կտոր:
Ելակի կարկանդակ մածունով. Բաղադրիչներ
- Կարագ 120 գ
- Ցորենի ալյուր 230 գ
- Աղ աղ 1 պտղունց
- Կոկոսի փաթիլներ 70 գ
- Խմորի փոշի 0,5 գդալ
- Շաքար 130 գ
- Վանիլային շաքար 20 գ
- Ձու 1 հատ
- Մածուն 500 գ
- Ժելատին 15 գ
- Կաթ 100 մլ
- Սերուցք 150 մլ
- Ելակ 500 գ
- Ելակի ժելե 90 գ
Ելակի կարկանդակ մածունով. Պատրաստման եղանակը
- Խմորի համար սառեցված կարագը տրորելով խառնել ալյուրով, աղով և փխրեցուցիչով: Ավելացնել կոկոսի փաթիլներ: Առանձին հարել ձուն 80 գ շաքարավազով և 10 գ վանիլային շաքարով:
- Միավորել չոր և հեղուկ բաղադրիչները: Հունցել առաձգական խմոր: Բլիթի տեսքով բացել, փաթեթավորել այն կպչուն թաղանթի մեջ և դնել սառնարանում 1 ժամ:
- Յուղել 24–26 սմ տրամագծով ձևաման: Այնուհետև տեղավորել խմորը ներքևի մասում և կողքերի վրա՝ 1 սմ-ից ոչ ավելի հաստ շերտով:
- Ծակծկել խմորը պատառաքաղով և դնել ծանրոց (հատիկեղեն): Թխել 10-15 րոպե 180 աստիճանով: Այնուհետև հեռացրեք բեռը և թխեք ևս 15-20 րոպե, մինչև խմորը թեթևակի դարչնագույն լինի:
- Կրեմի համար խառնել մածունը մնացած սովորական և վանիլային շաքարի հետ, մինչև այն ամբողջովին լուծվի:
- Կտրել ելակի 2/3-ը խորանարդներով, մնացածը` շրջանակներով: Այս մասը կգնա զարդարանքի համար:
- Ժելատինի վրա լցնել կաթ, թող ուռչի: Այդ ընթացքում սառը սերուցքը հարել մինչև կայուն փրփուր ստացվի:
- Ժելատինի զանգվածը հալեցնել և խառնել մածունին: Ապա ավելացնել ելակ և հարած սերուցքը:
- Լցնել պատրաստի տորթի վրա մածունի կրեմով: Եթե շատ ստացվի պատրաստվածը` մի փոքր թողեք մ կողմ: Ձևամանում պետք է տեղ մնա ելակի և դոնդողի համար:
- Տորթը կես ժամով դնել սառնարանը: Հաջորդը, պատրաստեք ելակի ժելե՝ փաթեթի վրայի ցուցումներին համապատասխան: Ելակով ձևավորել կարկանդակի վերևի մասը:
- Դրանից հետո լցնել դոնդողը մի քանի փուլով: Սկզբում ավելի լավ է օգտագործել խոհարարական վրձին: Սա անհրաժեշտ է, որպեսզի հատապտուղները չբացվեն: Այնուհետև կարող եք լցնել մնացած դոնդողը:
- Պատրաստի տորթը սառնարանում դնել առնվազն 6 ժամ կամ ավելի լավ է` ողջ գիշերը:
Ելակի կարկանդակը մածունով պատրաստ է: Այս դեսերտը հիանալի տեղավորվում է ամառային արձակուրդի հայեցակարգում:
Բարի ախորժակ: