Ելակի կոմպոտ. Եթե բոլոր ըմպելիքներն արդեն ձանձրալի են, ուզում եք ինչ-որ նորույթ, առողջարար և ձեռքի տակ եղած բաղադրիչներից: Այս ըմպելիքը լավ գաղափար է նման դեպքերում: Հրավիրում ենք այս բաղադրատոմսը գործնականում փորձել։
Բանկաների քանակն ուղղակիորեն կախված կլինի ելակի քանակից։ Գրամներով հաշվել ենք, թե որքան է պահանջվում մեկ լիտր տարայի համար հարուստ և անուշաբույր ըմպելիք ստանալու համար։
Ելակի կոմպոտ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ելակ 250 գր
_Շաքար 80 գրամ
_Եռման ջուր
Ելակի կոմպոտ. Պատրաստման եղանակը
_Նախ լվանալ հատապտուղները և դրանցից հեռացնել պոչերը։
_Վերցնել մաքուր ապակյա տարաներ՝ 1լ տարողությամբ։
_Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ լցնել 250 գրամ ելակ։
_Ձագարով լցնել 80 գրամ շաքարավազը։
_Լցնել եռման ջուրը մինչև վերջ, ծածկել կափարիչներով և ամուր փակել, կարելի է օգտագործել սրբիչ:
_Ընդհանուր առմամբ, ստացվում է 8 բանկա, դրանք դնել սրբիչի վրա և ծածկել տաք ծածկոցով։
_Թողնել 24 ժամ, մինչև ամբողջությամբ սառչի։
Կոմպոտը թափանցիկից վերածվել է վառ կարմիր գույնի։ Այն կարելի է պահել զով տեղում մի ամբողջ տարի, սա բավական լավ ժամանակ է հատապտուղների կոմպոտի համար։ Հաճելի կլինի այն խմել ձմռանը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա առանց եփելու