Ելակի կոմպոտ. հարուստ համով, թարմացնող և վառ ըմպելիք։ Ես այն միշտ պատրաստում եմ ձմռան համար մեծ պաշարով, ամբողջ ընտանիքս հաճույքով է այն խմում նախաճաշին, ճաշին և ընթրիքին։
Ամառվա համը, կարող է հիանալի լինել, անպայման փորձեք։
Ելակի կոմպոտ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ելակ 2 կգ
_Կիտրոն 1 հատ
_Անանուխ՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 80 գր մեկ տարայի համար
_Եռման ջուր
Ելակի կոմպոտ. Պատրաստման եղանակը
_Ելակը մաքրել ցողուններից, հետո մի քանի անգամ լվանալ հատապտուղները հոսող սառը ջրի տակ։
_Վերցնել կիտրոնը, կտրել այն շերտերով:
_Մաքուր և չոր բանկաների մեջ լցնել մի քիչ ելակ, ապա շարել կիտրոնի շերտ, ավելացնել շաքարավազը, մի ճյուղ անանուխ և լցնել եռման ջուր։
_Ծածկել կափարիչներով և փակել, բանկաները փաթաթել տաք ծածկոցով և թողնել, որ մեկ օր սառչի։
_Այնուհետև դրանք պահել զով տեղում։
Այս կոմպոտը կարող եք չպահածոյացնել և թողնել սառնարանում:
Հաճույքով վայելեք:
Տեսանյութ
3 տնական լիմոնադ կամ կոկտեյլ