Ելակի մուրաբան այնքան բուրավետ և թարմ է ստացվում, որ հիշեցնում է հենց նոր այգուց հավաքած հատապտուղներ։
Բաղադրատոմսը պարզ է, բայց արդյունքը պարզապես կատարյալ է:
Ելակի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ելակ 1 կգ
_Շաքարավազ 1 կգ
_Ջուր 200 մլ
_Կիտրոնաթթու 1/3 թեյի գդալ
Ելակի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը
_Հատապտուղները լվանալ, ջուրը քամել ու ցողունները հեռացնել։
_Շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել ջուրը և ավելացնել կիտրոնաթթու։
_Օշարակը դնել գազօջախի վրա ու մարմանդ կրակով եփել։
_Եռալուց հետո եփել 10 րոպե։
_Վերցրեք մեծ կաթսա, որպեսզի օշարակի փրփուրը դուրս չհոսի։
_Բանկաները լվանալ և ստերիլիզացնել կափարիչների։
_Հատապտուղները լցնել բանկաների մեջ և տաք օշարակը լցնել վրան։
_Թողնել 20 րոպե և օշարակը նորից ետ լցնել կաթսայի մեջ։
_Նախքան օշարակը դատարկելը, ծածկել բանկաները կափարիչներով և թափահարել:
_Օշարակը եռացնելուց հետո եռացնել ևս 10 րոպե և նորից լցնել բանկաների մեջ։
_Նորից կրկնել ընթացակարգը և փակել բանկաները կափարիչներով:
_Շրջել բանկաները գլխիվայր և թողնել սառչի։
Այսպիսի բուրավետ ու համեղ մուրաբան կարելի է պահել նկուղում: Այս բաղադրատոմսի վրա, իհարկե, ստիպված կլինեք մի փոքր ավելի ժամանակ հատկացնել, բայց այսքան թանձր ու համեղ մուրաբա դուք դեռ չեք պատրաստել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թափանցիկ ծիրանի կոնֆիտյուր