Ելակի մուրաբա. Առանց եփելու հատապտուղները հիանալի են ստացվում

Ելակի մուրաբա Պահածոներ

Ելակի մուրաբան այնքան բուրավետ և թարմ է ստացվում, որ հիշեցնում է հենց նոր այգուց հավաքած հատապտուղներ։

Բաղադրատոմսը պարզ է, բայց արդյունքը պարզապես կատարյալ է:

Ելակի մուրաբա

Ելակի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ելակ 1 կգ

_Շաքարավազ 1 կգ

_Ջուր 200 մլ

_Կիտրոնաթթու 1/3 թեյի գդալ

Ելակի մուրաբա

Ելակի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Հատապտուղները լվանալ, ջուրը քամել ու ցողունները հեռացնել։

_Շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել ջուրը և ավելացնել կիտրոնաթթու։

_Օշարակը դնել գազօջախի վրա ու մարմանդ կրակով եփել։

_Եռալուց հետո եփել 10 րոպե։

_Վերցրեք մեծ կաթսա, որպեսզի օշարակի փրփուրը դուրս չհոսի։

_Բանկաները լվանալ և ստերիլիզացնել կափարիչների։

_Հատապտուղները լցնել բանկաների մեջ և տաք օշարակը լցնել վրան։

_Թողնել 20 րոպե և օշարակը նորից ետ լցնել կաթսայի մեջ։

_Նախքան օշարակը դատարկելը, ծածկել բանկաները կափարիչներով և թափահարել:

_Օշարակը եռացնելուց հետո եռացնել ևս 10 րոպե և նորից լցնել բանկաների մեջ։

_Նորից կրկնել ընթացակարգը և փակել բանկաները կափարիչներով:

_Շրջել բանկաները գլխիվայր և թողնել սառչի։

Ելակի մուրաբա

Այսպիսի բուրավետ ու համեղ մուրաբան կարելի է պահել նկուղում: Այս բաղադրատոմսի վրա, իհարկե, ստիպված կլինեք մի փոքր ավելի ժամանակ հատկացնել, բայց այսքան թանձր ու համեղ մուրաբա դուք դեռ չեք պատրաստել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Թափանցիկ ծիրանի կոնֆիտյուր

Խնդրում ենք Գնահատեք