Պատրաստում եմ Ելակի ջեմ առանց ժելատինի։ Հավատացեք ինձ, պահածոն թանձրացնելու համար ձեզ ոչ մի խտացուցիչ պետք չէ:
Այս ջեմի համար անհրաժեշտ է ընդամենը 3 բաղադրիչ՝ ելակ, շաքարավազ և կիտրոնի հյութ։ Խորհուրդ եմ տալիս պատրաստել 5 լիտրանոց կաթսայում, որպեսզի եռալու ընթացքում զանգվածը չթափի եզրերից։
Պատրաստի պահածոն փակել եմ 350 մլ 5 տարայի մեջ։ Իմ կարծիքով սա ամենահարմար չափն է:
Ելակի ջեմ առանց ժելատինի. Բաղադրիչներ
_Ելակ 2 կգ
_Կիտրոն 0,5 հատ
_Շաքարավազ 400 գ
Ելակի ջեմ առանց ժելատինի. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ ելակները, հանել դրանց պոչերը։ Հատապտուղները կտրատել մանր կտորներով և լցնել կաթսայի մեջ։
_Ավելացրեք շաքարավազ և կես կիտրոնի հյութ, խառնել 20 րոպե։
_Երբ ելակը սկսի հյութ տալ, այն կրակի վրա դրեք։
_Անընդհատ խառնելով՝ զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի։
_Խառնեք առաջացող փրփուրը, բայց մի հանեք:
_Ելակը եփել ուժեղ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, մինչև թանձրանա։
_Մոտ 20 րոպե հետո հեղուկը կգոլորշիանա, դրա մակերեսին կլինի փրփուրի փոքր, բայց թանձր շերտ։
_Ջեմը դեռ տաք վիճակում լցնել սոդայով լվացված բանկաների մեջ։ Փակել նախապես եռացրած կափարիչներով։
Սառելուց հետո պահեք սառը տեղում։
Նույնիսկ տաք ջեմն ունի բավական թանձրություն։ Այն լավ պահում է իր ձևը և չի ծորում։
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա կոնյակով