Ելակի ջեմ առանց ժելատինի և այլ խտացուցիչների

Ելակի ջեմ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պատրաստում եմ Ելակի ջեմ առանց ժելատինի։ Հավատացեք ինձ, պահածոն թանձրացնելու համար ձեզ ոչ մի խտացուցիչ պետք չէ:

Այս ջեմի համար անհրաժեշտ է ընդամենը 3 բաղադրիչ՝ ելակ, շաքարավազ և կիտրոնի հյութ։ Խորհուրդ եմ տալիս պատրաստել 5 լիտրանոց կաթսայում, որպեսզի եռալու ընթացքում զանգվածը չթափի եզրերից։

Պատրաստի պահածոն փակել եմ 350 մլ 5 տարայի մեջ։ Իմ կարծիքով սա ամենահարմար չափն է:

Ելակի ջեմ

Ելակի ջեմ առանց ժելատինի. Բաղադրիչներ

_Ելակ 2 կգ

_Կիտրոն 0,5 հատ

_Շաքարավազ 400 գ

Ելակի ջեմ

Ելակի ջեմ

Ելակի ջեմ առանց ժելատինի. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ ելակները, հանել դրանց պոչերը։ Հատապտուղները կտրատել մանր կտորներով և լցնել կաթսայի մեջ։

_Ավելացրեք շաքարավազ և կես կիտրոնի հյութ, խառնել 20 րոպե։

_Երբ ելակը սկսի հյութ տալ, այն կրակի վրա դրեք։

_Անընդհատ խառնելով՝ զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի։

_Խառնեք առաջացող փրփուրը, բայց մի հանեք:

_Ելակը եփել ուժեղ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, մինչև թանձրանա։

_Մոտ 20 րոպե հետո հեղուկը կգոլորշիանա, դրա մակերեսին կլինի փրփուրի փոքր, բայց թանձր շերտ։

_Ջեմը դեռ տաք վիճակում լցնել սոդայով լվացված բանկաների մեջ։ Փակել նախապես եռացրած կափարիչներով։

Ելակի ջեմ

Սառելուց հետո պահեք սառը տեղում։

Նույնիսկ տաք ջեմն ունի բավական թանձրություն։ Այն լավ պահում է իր ձևը և չի ծորում։

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա կոնյակով

Խնդրում ենք Գնահատեք