Ներկայացնում ենք շքեղ Ելակով տորթի պարզ բաղադրատոմս:
Եթե դուք էլ եք սիրում ելակի ու քնքուշ կրեմի համադրությունը, ապա առանց հապաղելու անցեք թխման պարզեցված պրոցեսին:
Ելակով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 250 գր
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Կարագ 50 գր
_Թթվասեր (15% յուղ.) 200 մլ
_Փխրեցուցիչ 1 տուփ
_Ձու 3 հատ
_Լուծվող սուրճ վանիլով 2 ճաշի գդալ
_Ջուր 150 մլ + շաքար՝ ըստ ճաշակի
_Սերուցք 33% 500 մլ
_Սերուցքի խտացուցիչ 2 տուփ
_Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ
_Ելակ 300 գր
Ելակով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել փափկած կարագն ու թթվասերը, խառնել, մաղելով լցնել փխրեցուցիչով խառնած ալյուրը։
_Թխել նախապես 180 C տաքացրած ջեռոցում: Թողնել սառի և կտրատել 2-3 շերտով։
_Սուրճը եփել, թողնել սառի, ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել կոնյակ՝ ըստ ճաշակի (2 ճաշի գդալ):
_Յուրաքանչյուր շերտ թրջել սուրճով (ներծծման աստիճանը ձեր ցանկությամբ է):
_Լավ սառեցրած սերուցքը հարել սերուցքի խտացուցիչով և շաքարի փոշիով։
_Յուրաքանչյուր շերտի վրա սերուցքային կրեմը քսել, ցանկության դեպքում կարելի է ելակի շերտ շարել։
_Տորթի վրա կրեմն ավելի հաստ շերտով քսել և զարդարել հատապտուղներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Թագավորական դուետ