Զատկի պիրոգ. Սիցիլիա կղզուց եկած անկրկնելի քաղցրավենիքը ձեզ նույնպես շատ դուր կգա

Զատկի պիրոգ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Այս Զատկի պիրոգը հայտնի իտալական կասատա պիրոգի տարբերակ է՝ բիսկվիթ ռիկոտայով և չոր մրգերով պատրաստվող կրեմով։

Զատկի կարկանդակի սիցիլիական տարբերակը պատրաստվում է փխրուն խմորով և թխվում համեղ միջուկով:

Զատկի պիրոգ

Զատկի պիրոգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ալյուր 400 գր

_Կարագ 200 գր + մի քիչ

_Շաքարավազ 120 գր

_Ձու 2 հատ

_Աղ 1/2 թ/գդ

Լցոնի համար

_Ռիկոտա կամ փափուկ կաթնաշոռ 400 գր

_Նարնջի չիր 100 գր

_Շոկոլադ 100 գր

_Դեղձի մուրաբա 100 գր

_Մի պտղունց դարչին

_Նուշի միջուկ 100 գր

_Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ

Զատկի պիրոգ

Զատկի պիրոգ. Պատրաստման եղանակը

_Սառը կարագը կտրատել խորանարդներով։

_Ալյուրը մաղել աղով և լցնել հարիչի ամանի մեջ։

_Վրան կարագը լցնել։

_Հարել ամենադանդաղ արագությամբ, մինչև կարագի և ալյուրի փշրանքներ ձևավորվեն, ոչ ավելի, հակառակ դեպքում խմորը պինդ կլինի:

_Ավելացնել շաքարավազ և նորից միացնել հարիչը 10 վայրկյանով։

_Ավելացնել ձուն և արագ հարել, խմորը դնել աշխատանքային մակերեսի վրա, 2-3 անգամ հունցել, գնդել և փաթաթել թաղանթով։ Դնել սառնարանը առնվազն 30 րոպե։

_Ռիկոտան քամել մաղի միջով և խառնել մուրաբայի և դարչինի հետ:

_Չոր մրգերն ու շոկոլադը մանր կտրատել և ավելացնել միջուկին։

_Նուշը լցնել տաք ջրի մեջ և 2 րոպե թեթև շոգեխաշել։

_Քամել քամոցով և լցնել սառը ջուր։

_Մաքրել ընկույզների շագանակագույն կեղևը և ցամաքեցնել:

_Թխվածքաբլիթի 24 սմ կլոր ձևամանը կարագ քսել։

_Խմորը բաժանել 2 անհավասար մասի։

_Գրտնակել ավելի մեծ կտորը 32-34 սմ շրջանակով, փոքր մասը՝ 24 սմ շրջանակով, երկուսն էլ 4-5 մմ հաստությամբ:

_Խմորի ավելի մեծ շրջանակը դնել ձևամանի մեջ, տարածել ներքևում և կողքերի երկայնքով։

_Միջուկը լցնել, տարածել և ծածկել խմորի երկրորդ շերտով, եզրերը սեղմել։

_Տորթը զարդարել նուշով և դնել սառնարանը 15 րոպե։

_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C, թխել 30-35 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Հանել և սառեցնել մետաղական ցանցի վրա: Սառելուց հետո թխվածքի վրա շաքարի փոշի ցանել։

_Դեղձի մուրաբայի փոխարեն կարելի է ցանկացած այլ վերցնել, օրինակ՝ նարնջի կամ ազնվամորու, իսկ նարնջի չիրի փոխարեն վերցրեք ծիրանի կամ թզի չիր։

Զատկի պիրոգ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Զատիկի կուլիչ Կրաֆին

Խնդրում ենք Գնահատեք