Կա այսպիսի հրաշալի իտալական Ընկույզով կեքս՝ Բիսկոտի։ Այն հայտնվել է հեռավոր XIII դարում և իրենից ներկայացնում է եթերային և միաժամանակ թանձր խմորից պատրաստված չորուկ։
Խրթխրթան կտորների մեջ դուք անպայման կգտնեք ընկույզ (սովորաբար նուշ և պիստակ), ինչպես նաև չոր մրգեր։ Սակայն քչերը գիտեն, թե ինչպես են դրանք պատրաստվում, և ինչ ընդհանուր բան ունի նրանց հետ բոլորիս ծանոթ սպիտակուցային կեքսը:
Իրականում, բավական է նուրբ կեքս թխել, այնուհետև պարզապես անհրաժեշտ է այն կտրել բարակ կտորներով և չորացնել ջեռոցում։ Ավանդական իտալական թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Սա կրկնակի թխելու տեխնիկան է, որով այս կեքսը տարբերվում է մյուս բոլոր աղանդերներից: Երեխաներին անպայման շատ դուր կգա, փորձեք)
Ընկույզով կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ձու 5 հատ
_Ցորենի ալյուր 200 գ
_Շաքարավազ 200 գ
_Նուշ 150 գ
_Պնդուկ 50 գ
_Չորացրած բալ 50 գ
Ընկույզով կեքս. Պատրաստման եղանակը
_Նախ առանձնացնել սպիտակուցները դեղնուցներից։ Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 190–200 գ սպիտակուց, դրա համար պետք կլինի մոտ 5 ձու։
_Սենյակային ջերմաստիճանի ձվի սպիտակուցը հարել շաքարավազի հետ, մինչև ձևավորվեն ամուր գագաթներ, ինչպես բեզեի դեպքում։
_Այժմ զգուշորեն, մաս-մաս ավելացնել ալյուրը՝ զանգվածը վերևից ներքև նրբորեն խառնելով, կարծես կիսով չափ ծալելով։ Այսպիսով, դուք կպահպանեք խմորի շքեղությունը:
_Սպիտակուցային խմորի մեջ լցնել ընկույզն ու չրերը, զգուշորեն խառնել։
_Ջեռոցի կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, այն յուղել, այնուհետև խմորը լցնել մեջը։
_Թխել 60 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
_Թող պատրաստի կեքսը սառչի, փաթաթեք թաղանթով և դրեք սառնարանում 5 ժամ կամ ամբողջ գիշեր։ Այս ընթացքում խմորը կնստի և կկայունանա, այն կարելի է կտրել։
_Տորթը կտրատել մեկ սանտիմետր հաստությամբ բարակ շերտերով և դնել ջեռոցի տապակի վրա։
_Չորացնել 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե (լավ կլինի, եթե հիշեք շուռ տալու մասին)։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բերգիական վաֆլի