Ընկույզով տորթ. Թեյի նրբահամ քաղցրավենիք
Նոր աղանդեր եք փնտրում, թե՞ ցանկանում եք հրուշակագործի ձեր հմտությունները կիրառել: Փորձեք պատրաստել ընկույզով տորթ, որ կուրախացնի ձեր ընտանիքին և հյուրերին: Ավելի լավ աղանդեր չկա տոնական սեղանի կամ պարզապես թեյի համար:
Բազմաշերտ տորթ պատրաստելը կպահանջի մի փոքր չարչարանք, բայց արդյունքն այնպիսին կլինի, որ, անկասկած, արժե ջանք թափել: Աղանդերը բաղկացած է եթերային և փափուկ թխվածքաբլիթներից, դեղնուցի հիմքով կրեմով և սպիտակուցային ընկույզով ընդերքից:
Ընկույզով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձվի դեղնուց 5 հատ
- Շաքար 560 գ
- Կարագ 325 գ
- Կաթ 350 մլ
- Սերուցքային պուդինգ 40 գ
- Վանիլային շաքար 3 ճաշի գդալ
- Ձու 6 հատ
- Ջուր 4 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 240 գ
- Փխրեցուցիչ 10 գ
- Ձվի սպիտակուցներ 5 հատ
- Ընկույզ 250 գ
- Կաթնային շոկոլադ 100 գ
- Նուշի թերթիկներ 4 ճաշի գդալ
Ընկույզով տորթ. Պատրաստման եղանակը
- Կրեմը պատրաստելու համար դեղնուցները հարել 200 գ շաքարով: Տաքացնել խառնուրդը ջրի գոլորշու վրա` հարելով:
- 300 գ սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել բլենդերով: Լցնել դեղնուցի զանգվածը և կրկին հարել, մինչև որ հարթ դառնա:
- Խառնել կաթը, վանիլային շաքարն ու պուդինգը և տաքացնել,երբեմն խառնելով, մինչև որ այն խտանա: Ստացված խառնուրդը ավելացնել կրեմին, հարել և մի կողմ դնել:
- Ձվերը հարել 200 գ շաքարով, ավելացնել ջուրը, 150 գ ալյուրը, փխրեցուցիչը և հունցել փափուկ խմոր:
- Լցնել այն յուղաթղթով ծածկված կաղապարի մեջ և կես ժամ թխել 180 ° C ջերմաստիճանում:
- Այդ ընթացքում սպիտակուցները հարել մնացած շաքարով մինչև պինդ գագաթները: Ավելացնել մնացած ալյուրը և շարունակել հարել մինչև հարթ ստացվի: Լցնել տապակած և կտրատած ընկույզը, խառնել:
- Նույն չափի կաղապարը ծածկել յուղաթղթով և մեջը լցնել սպիտակուց-ընկույզի խառնուրդը, այն հավասարաչափ տարածել ամբողջ մակերևույթի վրա:
- Թխել 25 րոպե 180 ° C տաքացած ջեռոցում:
- Խառնելով հալեցնել շոկոլադը մնացած կարագով` գլազուր պատրաստելու համար:
- Կտրել խմորը մեջտեղից՝ երկարությամբ: Քսել դեղնուցով կրեմի կեսը խմորի վրա՝ այն հավասարապես տարածելով:
- Ծածկել այն թխած ընկույզով հիմքը, քսել կրեմի երկրորդ մասը, վրան դնել թխվածքաբլիթի վերևի կեսը:
- Շոկոլադե գլազուրը քսել աղանդերի վրա և շաղ տալ նուշի փաթիլներ: Սառնարանում պահել առնվազն 6 ժամ:
Այժմ արդեն կարելի է հանել այն և կտրել մասերի:
Ընկույզով տորթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Բաունտի կոկոսի միջուկով