Թթու վարունգ. Լեհական բաղադրատոմսով պատրաստված համեղ, խրթխրթան աղցան
Վարունգի բաղադրատոմսը պարզ է, բայց շատ համեղ է ստացվում, պահածոն երկար ժամանակ կպահպանվի: Կարող եք փորձել այն բանից հետո, երբ բանջարեղենը մարինադում մի քանի ժամ մարինացվի, բայց եթե պատրաստուկը մնա մի երկու ամիս, այն ավելի համեղ կլինի:
Թթու վարունգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Վարունգ 1 կգ
- Ջուր 65 մլ
- Բուսական յուղ 65 մլ
- Շաքար 50 գ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Պղպեղ 1 թեյի գդալ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Քացախ 9% 5 ճաշի գդալ
Թթու վարունգ. Պատրաստման եղանակը
- Աղցանի համար ավելի լավ է վերցնել երիտասարդ վարունգ, նրանք աղցանի մեջ պարզապես կատարյալ կլինեն:
- Կարելի է վարունգը կտորներով կտրտել:
- Խորհուրդ. Եթե վարունգը շուտ է հավաքվել այգուց, ապա ավելի լավ է լվանալ դրանք և լցնել մաքուր և սառը ջրի մեջ, որպեսզի դրանք նորից դառնան ավելի պինդ:
- Լցնել աղը և շաքարը, պղպեղը, քացախի մեջ, ավելացնել քերած սխտորը և խառնել: Այս զանգվածին ավելացնել ջուրը և բուսական յուղը:
- Թողնել 2 ժամ՝ պարբերաբար խառնելով աղցանը:
- Հիմա դասավորել բանկաների մեջ՝ սեղմելով, լցնել մարինադը և ծածկել կափարիչներով:
- Պետք է պահածոները դնել սրբիչով կաթսայի մեջ, ջուրը լցնել մինչև բանկաների ուսերը:
- Պետք է մանրէազերծել այն պահից, երբ ջուրը եռում է կաթսայում՝ 10 — 15 րոպե:
- Այժմ փակել կափարիչները, շրջել պահածոները, փաթաթել դրանք և թողնել մինչև սառչեն:
- Աղցանը պահել նկուղում կամ պահարանում:
Մատուցելիս ես նման աղցանին թարմ սխտոր և կանաչիներ եմ ավելացնում, լցնում եմ չզտված բուսական յուղ, կարող եք ավելացնել նաև սոխ: Ամեն դեպքում, աղցանը համեղ կլինի: Այն լավ է համակցվում ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու