Կարող եք հեշտությամբ թխել Թխվածքաբլիթներ թթվասերով, որոնք ունեն յուրահատուկ համ և հյուսվածք։ Այս հատկությունների շնորհիվ այն դարձել է շատերի սիրելի աղանդերը:
Սա խորհուրդ են տալիս նույնիսկ փոքր երեխաներին, քանի որ նման խմորեղենը սովորականից մի քանի անգամ ավելի օգտակար է։ Թթվասերով թխվածքաբլիթներ պատրաստելը դժվար չէ, պարզապես անհրաժեշտ է պահպանել որոշ կանոններ։
Թխվածքաբլիթներ թթվասերով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ հավի ձու — 1 հատ
_ կաթ — 1 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ — 200 գ
_ դեղնուց — 1 հատ
_ բուսական յուղ — 100 գ
_ ալյուր — 450 գ
_ թթվասեր — 180 գ
_ սոդա — 1 թեյի գդալ
Թխվածքաբլիթներ թթվասերով. Պատրաստման եղանակը
_ Առանձին ամանի մեջ խառնել ձուն և շաքարավազը։
_ Թթվասերին ավելացնել սոդա, մանրակրկիտ խառնել և սպասել մի փոքր։
_ Ձվի զանգվածի մեջ լցնել բուսական յուղը, խառնել։ Երբ սոդայի պատճառով թթվասերն ավելի փարթամ դառնա, ավելացնել ձվի զանգվածին։
_ Ստացված ձու-թթվասային զանգվածին մաս-մաս լցնել մաղած ալյուրը, հունցել խմորը։
_ Խմորի գնդից առանձնացնել փոքրիկ գնդիկներ երեխայի բռունցքի չափով։
_ Յուրաքանչյուր փոքրիկ բուլկու վրա քսել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_ Ամանի մեջ խառնել կաթն ու դեղնուցը, դրանով քսել խմորի յուրաքանչյուր գնդիկին։
_ Ապագա թխվածքաբլիթների վրա շաքարավազ կամ դարչին ցանել: Խորհուրդ չի տրվում շաքարի փոշի օգտագործել։
_ Ջեռոցը հասցնել 180 աստիճանի, թխել թխվածքաբլիթները 25 րոպե։
Այս բաղադրատոմսը հնարավորինս պարզ է, իսկ խմորեղենը՝ համեղ։ Այս թխվածքաբլիթները նման են մեղրաբլիթի, միայն թե թթվասերի համ ունեն։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ