Պատրաստենք Թխվածքաբլիթներ Խխունջ նուրբ, փափուկ, բուրավետ խրթխրթան կեղևով և շաքարավազով:
Սրանք ձեզ դուր կգան և թխվելու պարզ գործընթացի շնորհիվ հաճախ կպատրաստեք:
Թխվածքաբլիթներ Խխունջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 150 մլ
_Ալյուր 350 գր
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Ձու 1 հատ
_Բուսական յուղ 70 մլ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Մի պտղունց աղ
Թխվածքաբլիթներ Խխունջ. Պատրաստման եղանակը
_Շաքարավազը խառնել մածունի, ձվի, աղի և վանիլինի հետ։
_Խառնել ամեն ինչ հարիչով, մինչև հարթ լինի:
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ և լցնել հեղուկ զանգվածի մեջ, հունցել շատ ճկուն և փափուկ խմոր։
_Խմորը բաժանել փոքր գնդիկների, ծածկել և թողնել 10 րոպե։
_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել բարակ շերտով և փաթաթել խողովակաձև, որն էլ իր հերթին ոլորելով՝ վերածել խխունջի։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և շարել թխվածքաբլիթները։
_Ցանել շաքարավազը, կարելի է շաքարավազին խառնել դարչին կամ կակաո։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 20-30 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույնը, բայց ըստ ջեռոցի:
Դուք կստանաք ամենանուրբ և համեղ թխվածքաբլիթները, որոնք շատ են սիրում երեխաները կաթով և կակաոյով:
Խմորը գրտնակելուց հետո շերտի վրա կարելի է լցնել կակաո, դարչինը, կտրատած ընկույզներ: Խմորը ոլորեք ու խխունջներ պատրաստեք, իսկ հավելումը կմնա ներսում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ Պեսոչնի պեչենի