Անկախ ամեն ինչից տոնը գալու է, և պետք է պատրաստել Սուրբ Ծննդյան թխվածքաբլիթներ մեղրով:
Տոնի անփոփոխ հատկանիշը տոնածառն է, որը երեխաները սիրում են զարդարել։ Ատլասե ժապավեններով ամանորյա մեղրաբլիթները հիանալի տեսք կունենան ճյուղերի վրա։ Երեխաները հիացած կլինեն:
Մեր բաղադրատոմսի շնորհիվ դուք կկարողանաք պատրաստել վառ թխվածքաբլիթներ, որոնցով կարող եք զարդարել Ամանորյա ծառը։ Նրանք կարող են նաև անմիջապես ուտել անուշաբույր թեյի հետ կամ դասավորել տարաներում: Թխվածքաբլիթները հանգիստ կարող են պահվել մինչև մեկ ամիս, առանց հնանալու:
Զարդարեք բլիթներն այնպես, ինչպես թույլ է տալիս ձեր երևակայությունը։
Սուրբ Ծննդյան թխվածքաբլիթներ մեղրով. Բաղադրիչներ
_ Շաքարավազ 100 գ
_ Մեղր 165 գ
_ Աղացած կոճապղպեղ 1,5 թեյի գդալ
_ Բուրավետ պղպեղ 1 թեյի գդալ
_ Դարչին 1 թեյի գդալ
_ Մեխակ 1 թեյի գդալ
_ Սոդա 2 թեյի գդալ
_ Կարագ 125 գ
_ Ցորենի ալյուր 525 գ
_ Ձու 1 հատ
_ Ձվի սպիտակուց 1 հատ
_ Շաքարի փոշի 150 գ
_ Սննդի գունանյութ ըստ ճաշակի
Սուրբ Ծննդյան թխվածքաբլիթներ մեղրով. Պատրաստման եղանակը
_ Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը, մեղրը և փափկած կարագը։ Ավելացնել աղացած կոճապղպեղը և մեխակը։
_ Ավելացնել աղացած դարչին և բուրավետ պղպեղ: Ամեն ինչ հասցնել եռման աստիճանի, երբեմն խառնելով: Կրակից հանել։
_ Լցնել սոդան, ավելացնել ձուն և ցորենի ալյուրը։ Ճկուն համասեռ խմոր հունցել։
_ Խմորը կիսել երկու մասի։ Մի կտորը դրեք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և մի կողմ թողեք։
_ Խմորի երկրորդ մասը գրտնակում ենք կես սանտիմետր հաստությամբ բարակ շերտով։ Կտրեք թխվածքաբլիթները ձևերով:
_ Թխվածքաբլիթները դնել ջեռոցի տապակի վրա և 12-14 րոպեով ուղարկել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցը (եզրերը պետք է կարմրեն)։
_ Պատրաստեք գլազուրը(ջնարակը). Հարել սպիտակուցը, աստիճանաբար ավելացնել շաքարի փոշին՝ շարունակելով հարել։ Ցանկության դեպքում ավելացնել մի քանի կաթիլ սննդի ներկ: Լավ խառնել։
_ Լցնել ստացված գլազուրը հրուշակեղենի տոպրակի մեջ և դրանով զարդարել թխվածքաբլիթները։ Ապա թողեք, որ ամբողջովին չորանա։
Եթե նախատեսում եք թխվածքաբլիթները կախել տոնածառի վրա, ապա թխելուց առաջ յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթի վրա անցք բացեք։ Դրա միջոցով, հնարավոր կլինի թել կամ ժապավեն անցկացնել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պեչենիներ այսինգով