Եթե սիրում եք նուրբ և փխրուն խմորեղեն, ապա անպայման պետք է պատրաստեք Թխվածքաբլիթներ Փետուր: Այս բաղադրատոմսը շատ պարզ է և հատուկ հմտություններ չի պահանջում։
Դուք կկարողանաք հիացնել ձեր երեխաներին և հարազատներին օրիգինալ խմորեղենով, որոնք շատ են տարբերվում խանութներում վաճառվողներից։ Սրանք եթերային են և բավականին քաղցր, իդեալական հավելում հաճելի թեյի համար:
Թխվածքաբլիթներ Փետուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խաշած դեղնուցներ 3 հատ
_Վանիլին մի պտղունց
_Շաքարավազ 90 գր
_Աղ մի պտղունց
_Թթվասեր 120 գր
_Քրքում մի պտղունց
_Կարագ 110 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 210 գր
_Կաթ 30 մլ
_Եգիպտացորենի ձողիկներ 40 գր
_Կոկոսի փաթիլներ 20 գր
Թխվածքաբլիթներ Փետուր. Պատրաստման եղանակը
_Նախ պետք է 80 գրամ կարագը փափկացնել։
_Ընդհանուր տարայի մեջ տրորել դեղնուցները, 20 գրամ շաքարավազի և փափկած կարագի հետ, խառնել, մինչև հարթվի:
_Սերուցքային զանգվածին ավելացնել թթվասերը, մանրակրկիտ խառնել։
_Ալյուրը բաժանել երեք մասի, առաջին բաժինն անմիջապես մաղել սերուցքային զանգվածի մեջ, լցնել փխրեցուցիչը, վանիլինը, աղը և քրքումը։
_Խմորը շաղախել, աստիճանաբար մեջը մաղելով ալյուրի մնացած երկու մասերը։
_Խմորը հավաքել, դնել տոպրակի մեջ և 15 րոպե թողնել սառնարանում։
_Այժմ պատրաստել կրեմը։
_Կաթսայի մեջ խառնել մնացած կարագը, շաքարավազը և կաթը։
_Միջին կրակի վրա եփել՝ անընդհատ խառնելով, այնուհետև կրակը նվազագույնի հասցնել և եփել մեկ րոպե։
_Երբ կրեմը պատրաստ է, լցնել այլ ամանի մեջ։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։
_Խմորից ընկույզի չափ գնդիկներ անել և դնել տապակի վրա և թխել 15 րոպե։
_Այժմ եգիպտացորենի ձողիկները բլենդերի մեջ մանրացնել փշրանքների նման, խառնել կոկոսի փաթիլների հետ, ստանալ թաթախման զանգվածը։
_Թխվելուց հետո թխվածքաբլիթները պատառաքաղով վերցնել և թաթախել նախ կրեմի, ապա թաթախման զանգվածի մեջ։
Այսպիսով, մենք 30 րոպեում ստանում ենք համեղ թխվածքաբլիթներ։ Մի մոռացեք, որ գլազուրը չորանա տորթի վրա, դա կտևի մոտ 10 րոպե։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթներ