Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն: Հանգստյան օրերից հետո թխվածքաբլիթները հաճախ ավելանում են, դրանք ժամանակի ընթացքում չորանում են և բոլորովին ախորժելի չեն լինում: Դրանցով կարելի է կերակրել թռչուններին, բայց նաև կարող եք պատրաստել շատ համեղ և հասարակ աղանդեր: Թխվածքաբլիթով խմորեղենը շատ նուրբ է ստացվում և հիշեցնում է «Կարտոֆիլ» թխվածքը:
Ցանկացած փխրուն թխվածքաբլիթի հիման վրա պատրաստվում է եթերային բիսկվիթ, լցոնի և կաթի շերտով: Ի տարբերություն այլ նմանատիպ քաղցրավենիքների, այս աղանդերը պետք է թխել: Այսպիսով, դժվար թե այն տարբերեք դասական բիսկվիթներից: Ցանկության դեպքում կարող եք թխել մի քանի շերտ և պատրաստել ամբողջական տորթ:
Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն. Բաղադրությունը
- Օրեո թխվածքաբլիթներ 170 գ
- Գալետ թխվածքաբլիթներ 30 գ
- Կաթ 250 մլ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Սև շոկոլադ ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ 1 թեյի գդալ
Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն. Պատրաստման եղանակը
- Թխվածքաբլիթները կտորների բաժանել և ծածկել կաթով: Հարել բլենդերով, մինչև համասեռ զանգված դառնա:
- Ավելացնել մի թեյի գդալ փխրեցուցիչ և հարել: Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված 16 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ և թխել 180 աստիճանի տակ, մոտ 40 րոպե
- Հալեցնել շոկոլադը միկրոալիքային վառարանում և խառնել հոտազերծված արևածաղկի ձեթով: Կարկանդակի վերին մասը զարդարել թխվածքաբլիթով: Կարելի է զարդարել նաև աղացած ընկույզով կամ հատապտուղներով:
Նախապես մի պատրաստեք այս խմորեղենը: Թխվածքաբլիթներից պատրաստվող խմորեղենը մատուցել անմիջապես, այդ դեպքում այն կլինի փափուկ և համեղ: