Նուրբ և փափուկ հայկական թխվածք Թռչնի կաթ՝ թեթև մեղրի բույրով:
Ստացվում է գրեթե մեղրով տորթի նման, շոկոլադե ջնարակով և նուրբ կրեմով:
Թռչնի կաթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 150 գր
_Կարագ 80 գր
_Մեղր 50 գր
_Ալյուր մոտ 350 գր
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Սոդա 1 թեյի գդալ
Կրեմի համար
_Շաքարավազ 180 գր
_Կաթ 500 մլ
_Ձու 1 հատ
_Ալյուր 40 գր
_Կարագ 70 գր
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
Ջնարակի համար
_Կակաո 2,5 ճաշի գդալ
_Կարագ 45 գր
_Թթվասեր 1,5 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
Թռչնի կաթ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը շաքարավազի հետ հարել մինչև հարթվի և ավելացնել մեղրը, զանգվածը խառնել և դնել գոլորշու վրա, հալեցնել զանգվածը։
_Լցնել սոդան, խառնել և վերցնել կրակից։
_Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնել զանգվածին, հունցել փափուկ, թանձր և համասեռ խմոր։
_Խմորը ծածկել և թողնել 40 րոպե։
_Բաժանել 3 մասի և յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով։
_Տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թխել190 աստիճան ջերմաստիճանում, մոտ 5 րոպե։
_Յուրաքանչյուր շերտը նույնպես 2 մասի բաժանել, թուղթը հանել և եզրերը կտրել։ Ստացված փշրանքները բլենդերով մանրացնել։
_Կրեմի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները, բացի կարագից և եփել կրեմը, վերցնել կրակից և խառնել փափկած կարագը։ Թողնել սառչի։
_Գլազուրի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները, եփել մինչև թանձրանա, վերցնել կրակից։
_Տորթ կազմել՝ շերտերին կրեմ քսելով, կողքերը նույնպես պատել կրեմով և փշրանքներ ցանել։
_Տորթի վրա գլազուր լցնել և տորթը դնել սառնարանում՝ ներծծվելու։
Տորթը ստացվում է շատ նուրբ, վառ շոկոլադի և մեղրի համով։
Հիանալի առաջարկ է տոնական խնջույքի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Սպարտակ