Թռչնի կաթը շատերն են սիրում, բայց գուցե քչերն են պատրաստել: Նուրբ և թեթև կաթի հիմք, շոկոլադե համեղ ծածկույթ:
Նման աղանդեր պատրաստելը անհրաժեշտ է ինքներդ ձեզ և հարազատ մարդկանց հաճույք պատճառելու համար:
Թռչնի կաթ. Բաղադրությունը
_Կաթ 900 մլ
_Թթվասեր 450 գ
_Շաքար 200 գ
_Վանիլային շաքար 10 գ
_Ժելատին 25 գ
_0,5 բաժակ կաթ
Շոկոլադե շերտ
_2 շոկոլադե սալիկ`180 գրամանոց
_10 ճաշի գդալ կաթ
_50 գ կարագ
Թռչնի կաթ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Լցնել ժելատինը և սենյակային ջերմաստիճանի 0.5 բաժակ կաթ, թող ուռչի:
_Տաքացնել կաթը: Երբ այն լավ տաքանա, ավելացրեք շաքարավազ և վանիլային շաքար:
_Բերեք եռման աստիճանի, բայց մի եռացրեք, աստիճանաբար լցեք թթվասերը՝ անընդհատ խառնելով:
_Բերեք եռման, անջատեք ջերմությունը: Կաթ-թթվասերի տաք խառնուրդին ավելացնել ուռած ժելատին: Խառնել մինչև ժելատինը լրիվ լուծվի: Խառնուրդը լցնել ձևամանի մեջ:
_Սպասել, մինչև սառչի սենյակային ջերմաստիճանի և դրեք սառնարանում, մինչև այն պնդանա:
_Գլազուրի համար` 10 թեյի գդալ կաթ տաքացնել, մեջը լցնել կտրատած շոկոլադը:
_Կարող եք սպասել, մինչև շոկոլադը հալվի, բայց իմ դեպքում ես ստիպված չէի սպասել: Ծակոտկեն շոկոլադն անմիջապես հալվեց տաք կաթից:
_Պետք է լավ խառնել, այնպես, որ շոկոլադի կտորներ չմնան:
_Ավելացնել կարագը: Խառնել, մինչև ամբողջը լուծվի: Լցնել շոկոլադե գլազուրը սառած կաթնային սերուցքային շերտի վրա: Դնել սառնարանը՝ մինչև ամբողջը պնդանա:
Թռչնի կաթը պատրաստ է, կարող եք գեղեցիկ կտրատել ու մատուցել:
Տեսանյութ
Ժելե Ցիտրուսներով և Կոմպոտով / Մրգահյութով Ցիտրուսային Դոնդող Թարմ, Հաճելի, Արագ /Ժելատին / Jele