Այսօր մենք պատրաստում ենք շատ հեշտ թխվող, ամենանուրբ իտալական թխվածքաբլիթը ջեմով։
Այս դեպքում վերցրել ենք ելակի ջեմ, բայց դուք կարող եք վերցնել ցանկացած համով ըստ ձեր ճաշակի:
Իտալական թխվածքաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 110 գր
_Ալյուր 150 գր
_Շաքարավազ 40 գր
_Աղ 1/4 թ/գդ
_Ելակի ջեմ
_Շաքարավազ՝ վրան ցանելու համար
Իտալական թխվածքաբլիթ. Պատրաստման եղանակը
_Փափկած կարագը հարիչով հարել շաքարավազի և աղի հետ՝ 5 րոպե։
_Ալյուրը ավելացնել։ Զանգվածը կպչուն է, չեք կարող աշխատել դրա հետ:
_Պետք է փաթաթել այն թաղանթով և դնել սառնարանը, պահել 30 րոպե
_Ձևավորել ընկույզի չափ գնդիկներ։
_Շաքարավազի մեջ գլորել (ըստ ցանկության) և դանակով կիսել երկու մասի:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և շարել խմորները տափակ մասով:
_Թխել 190 աստիճանի տակ 8-10 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը։
_Թխվածքաբլիթների տափակ մասերի վրա քսել ջեմ և կպցնել իրար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ 2 րոպեում