Արագ և պարզ եղանակով պատրաստենք Իտալական թխվածք փխրուն խմորով, նուրբ, կրեմով:
Ամեն ինչ շատ համեղ է ստացվում, հատապտուղների կամ մրգերի շնորհիվ, ստեղծվում է համի իդեալական հավասարակշռություն, որի մեջ քաղցրությունը լրացվում է թեթև թթվաշությամբ:
Այս դեպքում վերցվել է սալոր, դուք կարող եք ձեր ճաշակով առաջնորդվել:
Իտալական թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ալյուր 420 գ
_ կարագ 210 գ
_ շաքարավազ 150 գ
_ փխրեցուցիչ 15 գ
_ ձու 1 հատ
Կրեմը պատրաստելու համար
_ կաթ 700 մլ
_ շաքարավազ 120 գ
_ օսլա 60 գ
_ վանիլին ըստ ճաշակի
_ թթվասեր 400 գ
_ սալոր 400 գ
_ շաքարի փոշի
Իտալական թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_ Կրեմի համար խառնել կաթն ու շաքարավազը, օսլան, վանիլինը։ Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև թանձրանալը՝ անընդհատ խառնելով։ Եթե ձեզ դուր է գալիս վանիլի համը, ապա ավելացրեք վանիլին։ Թողեք մի կողմ, որ հանգստանա:
_ Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցչի, շաքարավազի հետ։
_ Մանր քերիչով քերել, կամ մանր կտրատել կարագը, խառնել ալյուրի հետ և զանգվածը վերածել փշրանքների։
_ Ավելացնել ձուն և հունցել խմորը։ Զանգվածը կպչուն կլինի, բայց այդպես էլ պետք է լինի։
_ Խմորի մի մասը փռել կաղապարի մեջ, տարածելով ձևավորել կողքերը։
_ Սալորը կտրատել, հեռացնել կորիզները։
_ Թթվասերը խառնել եփած կրեմի հետ և հարել, մինչև հարթ լինի։
_ Կրեմը քսել խմորին, վրան սալորի շերտ դնել։
_ Խմորի երկրորդ մասը կտորներով շաղ տալ սալորի վրա։
_ Թխել 1 ժամ 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Կրեմը պարզապես օդեղեն է: Տորթը շատ քնքուշ է ստացվում, համի կատարյալ հավասարակշռությամբ, երբ քաղցր խմորն ու կրեմը ստվերում են սալորի թթվայնությունը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ