Իտալական թխվածք սիրելի հյուրերի համար. Պարզ և համեղ, սեղանին ոչինչ չի մնա

Իտալական թխվածք ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Արագ և պարզ եղանակով պատրաստենք Իտալական թխվածք փխրուն խմորով, նուրբ, կրեմով:

Ամեն ինչ շատ համեղ է ստացվում, հատապտուղների կամ մրգերի շնորհիվ, ստեղծվում է համի իդեալական հավասարակշռություն, որի մեջ քաղցրությունը լրացվում է թեթև թթվաշությամբ:

Այս դեպքում վերցվել է սալոր, դուք կարող եք ձեր ճաշակով առաջնորդվել:

Իտալական թխվածք

Իտալական թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ ալյուր 420 գ

_ կարագ 210 գ

_ շաքարավազ 150 գ

_ փխրեցուցիչ 15 գ

_ ձու 1 հատ

Կրեմը պատրաստելու համար 

_ կաթ 700 մլ

_ շաքարավազ 120 գ

_ օսլա 60 գ

_ վանիլին ըստ ճաշակի

_ թթվասեր 400 գ

_ սալոր 400 գ

_ շաքարի փոշի

Իտալական թխվածք Իտալական թխվածք

Իտալական թխվածք. Պատրաստման եղանակը

_ Կրեմի համար խառնել կաթն ու շաքարավազը, օսլան, վանիլինը։ Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև թանձրանալը՝ անընդհատ խառնելով։ Եթե ​​ձեզ դուր է գալիս վանիլի համը, ապա ավելացրեք վանիլին։ Թողեք մի կողմ, որ հանգստանա:

_ Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցչի, շաքարավազի հետ։

_ Մանր քերիչով  քերել, կամ մանր կտրատել կարագը, խառնել ալյուրի հետ և զանգվածը վերածել փշրանքների։

_ Ավելացնել ձուն և հունցել խմորը։ Զանգվածը կպչուն կլինի, բայց այդպես էլ պետք է լինի։

_ Խմորի մի մասը փռել կաղապարի մեջ, տարածելով ձևավորել կողքերը։

_ Սալորը կտրատել, հեռացնել կորիզները։

_ Թթվասերը խառնել եփած կրեմի հետ և հարել, մինչև հարթ լինի։

_ Կրեմը քսել խմորին, վրան սալորի շերտ դնել։

_ Խմորի երկրորդ մասը կտորներով շաղ տալ սալորի վրա։

_ Թխել 1 ժամ 180 աստիճան ջերմաստիճանում։

Իտալական թխվածք

Կրեմը պարզապես օդեղեն է: Տորթը շատ քնքուշ է ստացվում, համի կատարյալ հավասարակշռությամբ, երբ քաղցր խմորն ու կրեմը ստվերում են սալորի թթվայնությունը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դդումով բիսկվիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք