Ո՞վ կհրաժարվի թեթև աղանդերից, խաղողով շոռակարկանդակը ձեզ դուր կգա:
Բոլորը չէ, որ սիրում են բարձր կալորիականությամբ ու բարդ պրոցեսով թխած աղանդերներ: Մանավանդ, եթե դրա պատրաստումը կտևի առավելագույնը 15 րոպե: Մենք լավ առաջարկ ունենք: Սա շոռակարկանդակն է խաղողով, այն բառացիորեն հալվում է բերանում:
Քաղցրավենիքի բաղադրիչները ներառում են սպիտակ գինի, որը դրան տալիս է յուրահատուկ համ: Հարմար է, որ այս շոռակարկանդակին պետք չէ թխվածքաբլիթի հիմք: Սովորական սերուցքային պանիրը բավարար կլինի, քանի որ աղանդերը պատրաստվում է առանց թխելու:
Խաղողով շոռակարկանդակ առանց թխելու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կրեմ պանիր 250 գ
_Շաքար 75 գ
_Կաթ 30 մլ
_Ժելատին 15 գ
_Կրեմ 250 մլ
_Կիտրոնի հյութ 1,5 ճաշի գդալ
_Ջուր 70 մլ
_Կիսաչոր սպիտակ գինի 70 մլ
_Սպիտակ խաղող ՝ ըստ ճաշակի
Խաղողով շոռակարկանդակ առանց թխելու. Պատրաստման եղանակը
_Թրջել 5 գ ժելատինը կաթի մեջ: Այս ընթացքում սերուցքային պանիրը տրորել շաքարով (40 գ):
_Ժելատինը հալեցնել վառարանի վրա և մեջը լցնել սերուցքային պանիրը: Խառնուրդի կեսը լցնել կաղապարի մեջ և թողնել սառնարանում 20 րոպե պլաստիկե ծածկույթի տակ, 5 գ ժելատինը թրջել ջրի մեջ և թողնել, որ ուռչի: Դրանից հետո հալեցնել վառարանի վրա, ավելացնել գինին, կիտրոնի հյութը, 30 մլ ջուր և 45 գ շաքար:
_Խաղողը մեջտեղից կիսել և դնել աղանդերի վրա՝ երկրորդ շերտով: Վերևից լցնել ժելեն և մեկ ժամ պահել սառնարանում: Դրանից հետո վերևից ավելացնել կաթնաշոռային ժելեի մյուս կեսը և դնել սառնարանում՝ 5 ժամ:
_Ավարտող ակորդ. Հանել աղանդերը ձևամանից, զարդարել խաղողով և մի գդալ շաքարով հարած սերուցքով:
Նույն սկզբունքը կարելի է օգտագործել տարբեր համային տեսականիով աղանդեր պատրաստելու համար:
Խաղողով աղանդերը, ստացվում է, շատ թեթև, բայց խորը և հարուստ համով: Համեղ ճաշից հետո ուղղակի իդեալական է:
Խաղողով շոռակարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
ժելե ցիտրուսներով