Առաջարկում ենք թխել Խաղողով տորթ: Այն բաղկացած է խաղողով լցված շերտավոր խմորով գլանիկներից։ Դրանք պատում են թթվասերով կրեմով և ծածկում շոկոլադե ջնարակով։
Տորթն իր կառուցվածքով հիշեցնում է «Անտառի խրճիթ» հայտնի թխվածքը:
Գլանիկները ձևավորվում են պատրաստի շերտավոր խմորից, ինչը մեծապես հեշտացնում է տորթի պատրաստումը։
Խաղողով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Անկորիզ խաղող — 200-300 գ
_Շերտավոր խմոր — 2 թերթ (500 գ)
_Յուղալի թթվասեր (25%) — 400 գ
_Շաքարի փոշի — 3 ճաշի գդալ
_Վանիլին — թեյի գդալի ծայրով
Ջնարակի համար
_Շոկոլադ (սև) — 50 գ
_Կաթ — 3-4 ճաշի գդալ
_Կարագ — 20 գ
Խաղողով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Նախապատրատել անհրաժեշտ մթերքները։ Շերտավոր խմորը հալեցնել։ Խաղողի հատիկներն ընտրել, լվանալ և չորացնել։
_Շերտավոր խմորի թերթիկները գրտնակել։ Մեկ թերթիկը լայնությամբ գրտնակել՝ ըստ այն ձևամանի, որում հավաքվելու է տորթը (ես ունեմ քառակուսի ձևաման՝ 18×18 սմ չափսի)։
_Մյուսը մի փոքր ավելի լայն և ավելի երկար, քան առաջինը, լցոնման համար նախատեսված ավել չափով:
_Խմորի ավելի նեղ շերտի վրա խաղողը շարքերով շարել միմյանցից փոքր հեռավորության վրա (մի քանի հատիկ կարելի է մի կողմ դնել՝ թխվածքը զարդարելու համար):
_Ծածկել խմորի երկրորդ թերթիկով, որպեսզի հատապտուղների շարքերի միջև մի փոքր փքված խմոր լինի։
_Բահիկի կամ բարակ տախտակի միջոցով սեղմել խմորը խաղողի շարքերի արանքում և շարքերի եզրերով՝ փակելով միջուկը և իրար միացնելով խմորի ստորին և վերին շերտերը։
_Պատրաստուկը կտրատել հարմար չափի գլանիկներով և կտրել ավելորդ խմորը։ Խմորը մատներով սեղմել եզրերով։ Այս չափերով ստացվում է 14 գլան:
_Գլանները դնել չոր տապակի մեջ, ծածկել կափարիչով և թխել թույլ կրակի վրա, 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Հանել գլանները թավայից և թող սառեն: Բոլոր գլանները նույն կերպ պատրաստել։
_Մինչ դրանք տապակվում են, թթվասերը հարել շաքարի փոշու և վանիլինի հետ։
_Տորթը հավաքելու ձևամանը ծածկել սննդի թաղանթով։ Ներքևում մի քիչ կրեմ քսել։
_Կրեմի վրա դնել գլանիկներ, դրանք լավ պատել կրեմով, որպեսզի լրացվեն բոլոր բաց մասերը։
_Այսքան մթերքից ստացվում է 3 շերտ գլաններ և 4 շերտ կրեմ։
_Տորթը ծածկել սննդի թաղանթով և դնել սառնարանում առնվազն 3 ժամով, իսկ ցանկալի է՝ ողջ գիշեր։
_Որոշ ժամանակ անց կերամիկական ամանի մեջ լցնել շոկոլադը, կարագը և 3 ճաշի գդալ կաթ: Միկրոալիքային վառարանում հալեցնել մինչև հեղուկ վիճակի:
_Ջնարակը հարել այնքան, մինչև բաղադրիչները լիովին լուծվեն և ստացվի համասեռ զանգված։
_Տորթը հանել սառնարանից, շրջել ամանի վրա։
_Խաղողով տորթի վրա գլազուր լցնել և ծածկել այն բոլոր կողմերից։
Պատրաստի տորթը կարելի է զարդարել խաղողով կամ ինչպես թելադրում է ձեր երևակայությունը։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Անտառի խրճիթ