Խաղողով տորթ. Շերտավոր խմորով և թթվասերով կրեմով յուրահատուկ թխվածք

Խաղողով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք թխել Խաղողով տորթ: Այն բաղկացած է խաղողով լցված շերտավոր խմորով գլանիկներից։ Դրանք պատում են թթվասերով կրեմով և ծածկում շոկոլադե ջնարակով։

Տորթն իր կառուցվածքով հիշեցնում է «Անտառի խրճիթ» հայտնի թխվածքը:

Գլանիկները ձևավորվում են պատրաստի շերտավոր խմորից, ինչը մեծապես հեշտացնում է տորթի պատրաստումը։

Խաղողով տորթ

Խաղողով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Անկորիզ խաղող — 200-300 գ

_Շերտավոր խմոր — 2 թերթ (500 գ)

_Յուղալի թթվասեր (25%) — 400 գ

_Շաքարի փոշի — 3 ճաշի  գդալ

_Վանիլին — թեյի գդալի ծայրով

Ջնարակի համար

_Շոկոլադ (սև) — 50 գ

_Կաթ — 3-4 ճաշի գդալ

_Կարագ — 20 գ

Խաղողով տորթ

Խաղողով տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Նախապատրատել անհրաժեշտ մթերքները։ Շերտավոր խմորը հալեցնել։ Խաղողի հատիկներն ընտրել, լվանալ և չորացնել։

_Շերտավոր խմորի թերթիկները գրտնակել։ Մեկ թերթիկը լայնությամբ գրտնակել՝ ըստ այն ձևամանի, որում հավաքվելու է տորթը (ես ունեմ քառակուսի ձևաման՝ 18×18 սմ չափսի)։

_Մյուսը մի փոքր ավելի լայն և ավելի երկար, քան առաջինը, լցոնման համար նախատեսված ավել չափով:

_Խմորի ավելի նեղ շերտի վրա խաղողը շարքերով շարել միմյանցից փոքր հեռավորության վրա (մի քանի հատիկ կարելի է մի կողմ դնել՝ թխվածքը զարդարելու համար):

_Ծածկել խմորի երկրորդ թերթիկով, որպեսզի հատապտուղների շարքերի միջև մի փոքր փքված խմոր լինի։

_Բահիկի կամ բարակ տախտակի միջոցով սեղմել խմորը խաղողի շարքերի արանքում և շարքերի եզրերով՝ փակելով միջուկը և իրար միացնելով խմորի ստորին և վերին շերտերը։

_Պատրաստուկը կտրատել հարմար չափի գլանիկներով և կտրել ավելորդ խմորը։ Խմորը մատներով սեղմել եզրերով։ Այս չափերով ստացվում է 14 գլան:

_Գլանները դնել չոր տապակի մեջ, ծածկել կափարիչով և թխել թույլ կրակի վրա, 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Հանել գլանները թավայից և թող սառեն: Բոլոր գլանները նույն կերպ պատրաստել։

_Մինչ դրանք տապակվում են, թթվասերը հարել շաքարի փոշու և վանիլինի հետ։

Խաղողով տորթ

_Տորթը հավաքելու ձևամանը ծածկել սննդի թաղանթով։ Ներքևում մի քիչ կրեմ քսել։

_Կրեմի վրա դնել գլանիկներ, դրանք լավ պատել կրեմով, որպեսզի լրացվեն բոլոր բաց մասերը։

_Այսքան մթերքից ստացվում է 3 շերտ գլաններ և 4 շերտ կրեմ։

_Տորթը ծածկել սննդի թաղանթով և դնել սառնարանում առնվազն 3 ժամով, իսկ ցանկալի է՝ ողջ գիշեր։

_Որոշ ժամանակ անց կերամիկական ամանի մեջ լցնել շոկոլադը, կարագը և 3 ճաշի գդալ կաթ: Միկրոալիքային վառարանում հալեցնել մինչև հեղուկ վիճակի:

_Ջնարակը հարել այնքան, մինչև բաղադրիչները լիովին լուծվեն և ստացվի համասեռ զանգված։

_Տորթը հանել սառնարանից, շրջել ամանի վրա։

Խաղողով տորթ

_Խաղողով տորթի վրա գլազուր լցնել և ծածկել այն բոլոր կողմերից։

Պատրաստի տորթը կարելի է զարդարել խաղողով կամ ինչպես թելադրում է ձեր երևակայությունը։

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Անտառի խրճիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք