Խնձորի ջեմ կակաոյով. Ո՞րն է ամենատարածված լցոնը քաղցր ռուլետների, կարկանդակների և պիրոգների համար` Խնձորի ջեմ, իհարկե: Հյութեղ մրգերի համն ու բույրը պահպանելով ՝ այն անսովոր թանձր է, այն հիանալի հարմարվում է ցանկացած տնական խմորի բաղադրատոմսին:
Այս պարզ, բայց ոչ առանց բարդությունների, խնձորի ջեմի բաղադրատոմսով առաջարկում ենք ավելացնել կակաո, որը քաղցր և թթու խնձորներին կտա շոկոլադե համ:
Խորհուրդ. Եթե խնձորի կեղևը հեռացված չէ, ջեմի բաղադրությունը անհարթ կլինի: Բայց կեղևը, ինչպես նաև խնձորի կորիզները պարունակում են շատ արժեքավոր պեկտին, որն անհրաժեշտ խտություն է հաղորդում բերքին: Առաջարկում ենք կեղևն ու միջուկը եփել առանձին կաթսայի մեջ: Ստացված զանգվածի հեղուկը քամեք մառլյայի երկու շերտի միջով ջեմով կաթսայի մեջ:
Կարևոր է՝ Բաղադրիչներում նշված է արդեն կեղևահան ու մաքրված խնձորների քաշը: Տրված քանակից ստանում եք մոտ 1 լիտր ջեմ:
Խնձորի ջեմ կակաոյով. Բաղադրությունը
_Խնձոր 1 կգ
_Շաքար 250 գ
_Կակաոյի փոշի 2,5 ճաշի գդալ
_Ջուր 50 մլ
Խնձորի ջեմ կակաոյով. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ խնձորները, մաքրել, կտրատել պատահական կտորներով, լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ:
_Լցնել ջուրը կաթսայի մեջ, ծածկել և հասցնել եռման: Դրանից հետո իջեցնել կրակը և խնձորները եփել մինչև փափկեն:
_Առանձին ամանում շոգեխաշել խնձորի կեղևն ու միջուկը: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել 1-2 ճաշի գդալ ջուր
_Երբ կաթսայի պարունակությունը փափկի, քամել այն կրկնակի մառլյայի օգնությամբ: Հեղուկը և առաջացած խնձորի պյուրեն ավելացնել խնձորով կաթսային:
_Երբ խնձորները պատրաստ լինեն, թող դրանք մի փոքր զովանան: Դրանից հետո խնձորները բլենդերով հարել կամ մաղի միջով անցկացնել: Ավելացնել շաքար, կակաո և մանրակրկիտ խառնել:
_Կրկին դնել ստացված զանգվածը կրակին, բերել եռման և եփեք 10-15 րոպե: Պատրաստի ջեմը լցնել նախապես ստերիլիզացված չոր բանկաների մեջ, փակել:
_Շրջել բանկաները գլխիվայր, փաթաթել դրանք, թող ամբողջովին սառչեն:
Խնձորի ջեմը կակաոյով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: