Խնձորի ջեմ կակաոյով. Նման հավելումով, մի կտոր հացն արդեն դառնում է նրբություն

Խնձորի ջեմ կակաոյով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորի ջեմ կակաոյով. Ո՞րն է ամենատարածված լցոնը քաղցր ռուլետների, կարկանդակների և պիրոգների համար` Խնձորի ջեմ, իհարկե: Հյութեղ մրգերի համն ու բույրը պահպանելով ՝ այն անսովոր թանձր է, այն հիանալի հարմարվում է ցանկացած տնական խմորի բաղադրատոմսին:

Այս պարզ, բայց ոչ առանց բարդությունների, խնձորի ջեմի բաղադրատոմսով առաջարկում ենք ավելացնել կակաո, որը քաղցր և թթու խնձորներին կտա շոկոլադե համ:

Խորհուրդ. Եթե ​​խնձորի կեղևը հեռացված չէ, ջեմի բաղադրությունը անհարթ կլինի: Բայց կեղևը, ինչպես նաև խնձորի կորիզները պարունակում են շատ արժեքավոր պեկտին, որն անհրաժեշտ խտություն է հաղորդում բերքին: Առաջարկում ենք կեղևն ու միջուկը եփել առանձին կաթսայի մեջ: Ստացված զանգվածի հեղուկը քամեք մառլյայի երկու շերտի միջով ջեմով կաթսայի մեջ:

Կարևոր է՝ Բաղադրիչներում նշված է արդեն կեղևահան ու մաքրված խնձորների քաշը: Տրված քանակից ստանում եք մոտ 1 լիտր ջեմ:

Խնձորի ջեմ կակաոյով

Խնձորի ջեմ կակաոյով. Բաղադրությունը

_Խնձոր 1 կգ

_Շաքար 250 գ

_Կակաոյի փոշի 2,5 ճաշի գդալ

_Ջուր 50 մլ

Խնձորի ջեմ կակաոյով

Խնձորի ջեմ կակաոյով. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ խնձորները, մաքրել, կտրատել պատահական կտորներով, լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ:

_Լցնել ջուրը կաթսայի մեջ, ծածկել և հասցնել եռման: Դրանից հետո իջեցնել կրակը և խնձորները եփել մինչև փափկեն:

_Առանձին ամանում շոգեխաշել խնձորի կեղևն ու միջուկը: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել 1-2 ճաշի գդալ ջուր

_Երբ կաթսայի պարունակությունը փափկի, քամել այն կրկնակի մառլյայի օգնությամբ: Հեղուկը և առաջացած խնձորի պյուրեն ավելացնել խնձորով կաթսային:

_Երբ խնձորները պատրաստ լինեն, թող դրանք մի փոքր զովանան: Դրանից հետո խնձորները բլենդերով հարել կամ մաղի միջով անցկացնել: Ավելացնել շաքար, կակաո և մանրակրկիտ խառնել:

_Կրկին դնել ստացված զանգվածը կրակին, բերել եռման և եփեք 10-15 րոպե: Պատրաստի ջեմը լցնել նախապես ստերիլիզացված չոր բանկաների մեջ, փակել:

_Շրջել բանկաները գլխիվայր, փաթաթել դրանք, թող ամբողջովին սառչեն:

Խնձորի ջեմ կակաոյով

Խնձորի ջեմը կակաոյով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք