Խնձորով բլիթներ. Փափուկ քաղցրավենիք նախաճաշին

Խնձորով բլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով բլիթներ. Փափուկ քաղցրավենիք նախաճաշին

Ես չեմ կարող ինձ զսպել, որ չասեմ, թե ինչպես պատրաստել կաթնաշոռով բլիթներ՝ խնձորով, որոնք կազմվածքին չեն վնասում:

Սա շատ պարզ թխվածքաբլիթ է, առանց լրացուցիչ ծախսերի և դժվարությունների, մենք պարզապես պետք է մի կտոր խնձորը փաթաթենք խմորի մեջ և վերջ:

Խնձորով բլիթներ

Խնձորով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

35-40 կտոր թխվածքաբլիթների համար

_Կաթնաշոռ 200 գ

_Կարագ 80 գ

_Ալյուր 160 գ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Շաքար (թխվածքաբլիթները թաթախելու համար)

_Խնձոր 2 հատ փոքր

Խնձորով բլիթներ

Խնձորով բլիթներ

Խնձորով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Կաթնաշոռին ավելացնել կարագը և պատառաքաղով տրորել մինչև հարթվի: Ավելացնել մի քիչ ալյուր և փխրեցուցիչ, ամեն ինչ խառնել: Ալյուրի քանակը կախված է կաթնաշոռի խտությունից և խոնավությունից:

_Խմորը տոպրակի մեջ դնել սառնարանում, պահել 10 րոպե:

_Լվանալ խնձորները, մաքրել և կտրել բարակ շերտերով:

_Խմորը բաժանել 2 մասի, յուրաքանչյուր մասը գրտնակել և բաժակով կտրել շրջանակաձև:

_Յուրաքանչյուր շրջանակը մի կողմից թաթախել շաքարավազի մեջ և դրել խնձորի շերտ և կիսով չափ ծալել, խնձորը պետք է ներսում լինի՝ շաքարի վրա:

_Ծալված թխվածքաբլիթը կրկին թաթախել շաքարավազի մեջ՝ մյուս կողմից: Առանց շաքարի կողմով տեղադրել ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:

_Թխվածքաբլիթները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մոտ 20 րոպե:

Խնձորով բլիթներ

Ցանկության դեպքում կարող եք նաև խնձորին դարչին ցանել: Սա այնչափ համեղ և առողջ թխվածքաբլիթ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք