Խնձորով բլիթներ. Փափուկ քաղցրավենիք նախաճաշին
Ես չեմ կարող ինձ զսպել, որ չասեմ, թե ինչպես պատրաստել կաթնաշոռով բլիթներ՝ խնձորով, որոնք կազմվածքին չեն վնասում:
Սա շատ պարզ թխվածքաբլիթ է, առանց լրացուցիչ ծախսերի և դժվարությունների, մենք պարզապես պետք է մի կտոր խնձորը փաթաթենք խմորի մեջ և վերջ:
Խնձորով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
35-40 կտոր թխվածքաբլիթների համար
_Կաթնաշոռ 200 գ
_Կարագ 80 գ
_Ալյուր 160 գ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Շաքար (թխվածքաբլիթները թաթախելու համար)
_Խնձոր 2 հատ փոքր
Խնձորով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Կաթնաշոռին ավելացնել կարագը և պատառաքաղով տրորել մինչև հարթվի: Ավելացնել մի քիչ ալյուր և փխրեցուցիչ, ամեն ինչ խառնել: Ալյուրի քանակը կախված է կաթնաշոռի խտությունից և խոնավությունից:
_Խմորը տոպրակի մեջ դնել սառնարանում, պահել 10 րոպե:
_Լվանալ խնձորները, մաքրել և կտրել բարակ շերտերով:
_Խմորը բաժանել 2 մասի, յուրաքանչյուր մասը գրտնակել և բաժակով կտրել շրջանակաձև:
_Յուրաքանչյուր շրջանակը մի կողմից թաթախել շաքարավազի մեջ և դրել խնձորի շերտ և կիսով չափ ծալել, խնձորը պետք է ներսում լինի՝ շաքարի վրա:
_Ծալված թխվածքաբլիթը կրկին թաթախել շաքարավազի մեջ՝ մյուս կողմից: Առանց շաքարի կողմով տեղադրել ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:
_Թխվածքաբլիթները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մոտ 20 րոպե:
Ցանկության դեպքում կարող եք նաև խնձորին դարչին ցանել: Սա այնչափ համեղ և առողջ թխվածքաբլիթ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ