Անուշաբույր, խնձորով բուլկիները պատրաստվում են նվազագույն մթերներով, բարձրակարգ տեսքով, հեշտ, արագ և արդյունքը ձեզ հաստատ դուր կգա:
Խնձորով բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 270 գր
_Խնձոր 2 հատ
_Աղ մի պտղունց
_Շաքար 80 գր
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Ձու 1 հատ
_Տաք կաթ 100 մլ
_Չոր խմորիչ 8 գր
_Դեղնուց + կաթ
Խնձորով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել խմորիչը և շաքարը տաք կաթի մեջ և թողնել մի քանի րոպե, մինչև փրփրի:
_Մաղել ալյուրը և խառնել աղի, վանիլինի հետ և լցնել կաթնային զանգվածի և հարած ձվի մեջ:
_Խմորը հունցել, այն չպետք է լինի կպչուն և պինդ:
_Ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել տաք տեղում 40-60 րոպե:
_Խմորը հունցել և գրտնակել այն ալյուրով շաղված սեղանի վրա՝ բարակ շերտով:
_Խնձորները մաքրել, կտրել բարակ շերտերով և հավասար տարածել խմորի շերտի վրա:
_Փաթաթել ռուլետի նման, պտտելով խնձորի շերտերը սեղմել ծայրերը:
_Գլանաձև փաթաթված խմորը կտրել մասերով և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Ծածկել սրբիչով, թողնել 30 րոպե:
_Հարել դեղնուցը մի գդալ կաթի հետ և քսել բուլկիների վրա:
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 20 — 30 րոպե, բուլկիները պետք է ոսկե դարչնագույն լինեն:
_Սառելուց հետո ցանել շաքարի փոշի կամ այն՝ խառնած դարչինով:
Բուլկիները շատ փափուկ և բուրավետ են, հաջորդ օրը դրանք թարմ կմնան:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ