Խնձորով կարկանդակ. Եթերային, փափուկ և համեղ քաղցրավենիք
Խնձորի կարկանդակը կստացվի փափուկ և քնքուշ: Բաղադրատոմսը հրաշալի է, քանի որ թխելու համար երկար ժամանակ և շատ մթերքներ խառնելու կարիք չկա: Այստեղ ամեն ինչ արագ է և պարզ:
Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Կաթ 180 մլ
_Կարագ 80 գր
_Շաքար 150 գր
_Ալյուր 300 գր
_Փխրեցուցիչ 5 գր
_Խնձոր 3 հատ
Խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ընտրել քաղցր և թթու խնձոր՝ ըստ ճաշակի:
_Լավ լվանալ խնձորները, կտրատել փոքր կտորներով:
_Ձվերը հարել շաքարավազի հետ:
_Ավելացնել փափկած կարագը և խառնել:
_Կաթը լցնել զանգված մեջ և նորից խառնել:
_Լցնել մաղած ալյուրը՝ փխրեցուցիչի հետ միասին և հունցել խմորը:
_Յուղել ձևամանը բուսական յուղով:
_Խմորի մեջ ավելացնել խնձորի կտորները և խառնել:
_Խմորը տարածել ձևամանի մեջ, հարթեցնել և դնել նախապես տաքացրած ջեռոցը:
_Պետք է թխել 180 աստիճանով մոտ 30-40 րոպե կամ ըստ ձեր ջեռոցի:
_Սառած կարկանդակի վրա կարելի է ցանել պարզ կամ դարչինի հետ խառնած շաքարի փոշի:
_Այս համադրությունը հիանալի է խնձորի բույրի և համի համար:
Կարկանդակը մնում է փափուկ և խոնավ, հիանալի համադրվում է թեյի և կակաոյի հետ՝ նախաճաշին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ նեգրի ժպիտ