Այսօր առաջարկում ենք թխել համեղ, պարզ պատրաստվող Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով: Ֆրանսիական խոհանոցը չպետք է ընկալվի միայն որպես բարձրաստիճան երևույթ: Միևնույն ժամանակ, մենք կարող ենք հաստատ ասել. Նույնիսկ խնձորներով ամենապարզ բաղադրատոմսը նրբագեղ է թվում, երբ պատրաստում են ֆրանսիացի խոհարարները: Օրինակ՝ Տարտ տատենը իրականում շրջված կարկանդակ է:
Այդ բաղադրատոմսը մի փոքր փոփոխելով ստացվել է խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով: Մի քիչ ընկույզ և դարչինով շոկոլադը կլցնեն խոհանոցը աննկարագրելի բույրով:
Վստահ ենք, որ ընտանիքի բոլոր անդամներին սա դուր կգա: Պարզ խմորաշերտը պատրաստ լինելուց հետո, մնում է այն վանիլի պուդինգի շերտով ծածկել ու մատուցել:
Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով. Բաղադրությունը
_Ձու 2 հատ
_Շաքար 100 գ
_Խնձոր 3 հատ
_Ջուր 3 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 100 գ
_Ընկույզ 4 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 12 գ
_Վանիլային շաքար 20 գ
_Դարչին 2 թեյի գդալ
_Վանիլային պուդինգ 1 տուփ
_Թթվասեր 200 գ
_Կաթ 250 մլ
_Սև շոկոլադ` ըստ համտեսի
Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով. Պատրաստման եղանակը
_Ծածկել թխման ամանը փայլաթիթեղով և վրան շաղ տալ դարչին և վանիլային շաքար:
_Լվանալ խնձորները, կեղևահան անել և կտրել մեծ խորանարդներով: Շարել ձևամանի համեմունքների վրա և թխել ջեռոցում 250 աստիճանի տակ 15 րոպե:
_Երկու ձուն 50 գ շաքարով հարել մինչև կրեմանման զանգված ստացվի և ավելացնել 3 ճաշի գդալ ջուր` շարունակելով հարել:
_Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչ և մանրացված ընկույզ, ավելացնել հարած ձվերին և խառնել` ստանալով խմորը:
_Խմորը լցնել խնձորների վրա և թխել ևս 15 րոպե 180 աստիճանի տակ:
_Այս ընթացքում պատրաստել կրեմը. Կաթը տաքացնել և դրա մեջ լցնել վանիլային պուդինգը, խառնել, ավելացնելով 50 գ շաքար: Կրեմը հասցնել խտացման, և խառնել թթվասերի հետ:
_Պատրաստի կարկանդակը հանել ձևամանից` պարզապես գլխիվայր շրջելով: Հեռացնել նրբաթիթեղը, կրեմը լցնել թխվածքի վրա և վրան ցանել քերած շոկոլադ:
Խորհուրդ ենք տալիս այս խնձորով կարկանդակը ամառվա շոգին մատուցել պաղպաղակով: Այս բաղադրատոմսը դժվար թե կարելի է անվանել դասական Տարտ տատեն, բայց պետք է խոստովանել, որ սա նույնիսկ ավելի լավն է: Արդյունքում, գրեթե տորթ եք ստանում:
Խնձորով կարկանդակը նուրբ կրեմով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարակում թխվածք