Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով

Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր առաջարկում ենք թխել համեղ, պարզ պատրաստվող Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով: Ֆրանսիական խոհանոցը չպետք է ընկալվի միայն որպես բարձրաստիճան երևույթ: Միևնույն ժամանակ, մենք կարող ենք հաստատ ասել. Նույնիսկ խնձորներով ամենապարզ բաղադրատոմսը նրբագեղ է թվում, երբ պատրաստում են ֆրանսիացի խոհարարները: Օրինակ՝ Տարտ տատենը իրականում շրջված կարկանդակ է:

Այդ բաղադրատոմսը մի փոքր փոփոխելով ստացվել է խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով: Մի քիչ ընկույզ և դարչինով շոկոլադը կլցնեն խոհանոցը աննկարագրելի բույրով:

Վստահ ենք, որ ընտանիքի բոլոր անդամներին սա դուր կգա: Պարզ խմորաշերտը պատրաստ լինելուց հետո, մնում է այն վանիլի պուդինգի շերտով ծածկել ու մատուցել:

Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով

Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով. Բաղադրությունը

_Ձու 2 հատ

_Շաքար 100 գ

_Խնձոր 3 հատ

_Ջուր 3 ճաշի գդալ

_Ցորենի ալյուր 100 գ

_Ընկույզ 4 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ 12 գ

_Վանիլային շաքար 20 գ

_Դարչին 2 թեյի գդալ

_Վանիլային պուդինգ 1 տուփ

_Թթվասեր 200 գ

_Կաթ 250 մլ

_Սև շոկոլադ` ըստ համտեսի

Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով

Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով. Պատրաստման եղանակը

_Ծածկել թխման ամանը փայլաթիթեղով և վրան շաղ տալ դարչին և վանիլային շաքար:

_Լվանալ խնձորները, կեղևահան անել և կտրել մեծ խորանարդներով: Շարել ձևամանի համեմունքների վրա և թխել ջեռոցում 250 աստիճանի տակ 15 րոպե:

_Երկու ձուն 50 գ շաքարով հարել մինչև կրեմանման զանգված ստացվի և ավելացնել 3 ճաշի գդալ ջուր` շարունակելով հարել:

_Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչ և մանրացված ընկույզ, ավելացնել հարած ձվերին և խառնել` ստանալով խմորը:

_Խմորը լցնել խնձորների վրա և թխել ևս 15 րոպե 180 աստիճանի տակ:

_Այս ընթացքում պատրաստել կրեմը. Կաթը տաքացնել և դրա մեջ լցնել վանիլային պուդինգը, խառնել, ավելացնելով 50 գ շաքար: Կրեմը հասցնել խտացման, և խառնել թթվասերի հետ:

_Պատրաստի կարկանդակը հանել ձևամանից` պարզապես գլխիվայր շրջելով: Հեռացնել նրբաթիթեղը, կրեմը լցնել թխվածքի վրա և վրան ցանել քերած շոկոլադ:

Խնձորով կարկանդակ նուրբ կրեմով

Խորհուրդ ենք տալիս այս խնձորով կարկանդակը ամառվա շոգին մատուցել պաղպաղակով: Այս բաղադրատոմսը դժվար թե կարելի է անվանել դասական Տարտ տատեն, բայց պետք է խոստովանել, որ սա նույնիսկ ավելի լավն է: Արդյունքում, գրեթե տորթ եք ստանում:

Խնձորով կարկանդակը նուրբ կրեմով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարակում թխվածք

Խնդրում ենք Գնահատեք